Jacques Villeneuve: "Seizoen 2019 is 'make or break' voor Vettel"

Voor Sebastian Vettel wordt het 'make or break' in het GP-seizoen 2019. Dat is de visie van voormalige Formule 1-coureur Jacques Villeneuve. De Canadees denkt dat Vettel zich niet nog eens kan veroorloven het kampioenschap te verliezen.

Jacques Villeneuve: "Seizoen 2019 is 'make or break' voor Vettel"
©Pirelli F1 Media

Volgens Jacques Villeneuve kan Sebastian Vettel zich niet nog eens veroorloven het kampioenschap voor Ferrari te verliezen. "Het is 'make or break' voor Sebastian Vettel dit seizoen", aldus de enkelvoudig wereldkampioen tegenover Le Journal de Montreal.

"Hij [Sebastian Vettel] heeft in de afgelopen seizoen fouten gemaakt die hem waarschijnlijk iedere keer de titel hebben gekost", zegt Villeneuve. "Vooral vorig jaar was hij in een goede positie om de titel voor zich op te eisen. Hij had de beste auto op de grid, maar crashte in Hockenheim..."

"De rest is geschiedenis. Hamilton nam de controle over het kampioenschap weer over. Alleen als Vettel zijn demonen kan verjagen kan hij zijn vijfde wereldtitel winnen", aldus Villeneuve.

Sebastian Vettel heeft dit jaar, naast aartsrivaal Lewis Hamilton, ook met zijn nieuwe teamgenoot te maken. Charles Leclerc weet dat Vettel de 'numero uno' is voor de nieuwe teambaas van Ferrari, maar weet ook dat hij met Vettel de strijd mag aanbinden.

Sebastian Vettel zal dus extra in zijn spiegels moeten kijken, want hij kan het dit jaar moeilijker krijgen dan in de voorgaande jaren. Lewis Hamilton zal absoluut zijn zesde titel willen bijschrijven en Leclerc zal zijn nieuwe teamgenoot maar wat graag willen overklassen.

En laten we niet vergeten dat Max Verstappen, ook al is hij nog wat terughoudend, maar wat graag zijn eerste wereldtitel, als jongste Formule 1-coureur ooit, wil opstrijken. Of dat ook meer enige kans van slagen kan hebben wordt in Australië duidelijker.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET