Vijf coureurs met een nieuwe versnellingsbak in Bahrein

Naast Lewis Hamilton, die daarvoor een gridstraf van vijf plekken moet incasseren, zijn er nog vier coureurs die met een nieuwe versnellingsbak in Bahrein aan de start zullen staan. Echter worden deze vier andere coureurs niet bestraft, alleen Hamilton zal zondag vijf plekken worden teruggezet op de startopstelling.

Vijf coureurs met een nieuwe versnellingsbak in Bahrein
Foto: Kevin Magnussen (Haas F1) - Bron: Haas F1 Media

Het Haas-team heeft besloten om beide auto's, van Romain Grosjean en Kevin Magnussen, van een nieuwe versnellingsbak te voorzien. Omdat beide coureurs van het Amerikaanse F1-team niet finishte in Melbourne mogen zij, kort door de bocht gezegd, een nieuwe versnellingsbak in gebruik nemen zonder daarvoor gestraft te worden.

Om dezelfde reden wordt ook Alfa Romeo Sauber-coureur Marcus Ericsson niet gestraft voor het in gebruik nemen van een nieuwe versnellingsbak. De Zweedse Formule 1-coureur wist, net als de Haas-coureurs, in Melbourne niet de finish te halen.

En dan is er nog een versnellingsbakwissel van Valtteri Bottas door Mercedes aangekondigd. Ook de Finse teamgenoot van Lewis Hamilton krijgt een nieuwe versnellingsbak. Maar omdat hij in Melbourne al een gridstraf van vijf plekken incasseerde wordt Bottas in Bahrein niet bestraft door de wedstrijdleiding.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.