VT1uitslag
VT2uitslag
VT3AFGELAST
QUALIuitslag
RACE12 jul - 15:10

Vijf coureurs krijgen in Brazilië nieuwe versnellingsbak

Vijf coureurs krijgen in Brazilië nieuwe versnellingsbak
© Pirelli

Vijf coureurs nemen in het GP-weekend van Brazilië een nieuwe versnellingsbak in gebruik. Het gaat om Carlos Sainz, Pierre Gasly, Antonio Giovinazzi, Sebastian Vettel en Kevin Magnussen.

Carlos Sainz, Pierre Gasly en Antonio Giovinazzi krijgen een nieuwe versnellingsbak in Brazilië. Geen van hen wordt bestraft, want alle drie hebben tenminste zes races met hun versnellingsbak gedaan. En zodoende volgen er geen gridstraffen.

De andere twee, Sebastian Vettel en Kevin Magnussen, krijgen ook een nieuwe bak en worden ook niet gestraft. De reden dat het duo geen straf krijgt, is ze in de vorige race - in de Verenigde Staten - uitvielen en dus de eindstreep niet haalde. Ook voor hen geen gridstraf.

Er is overigens wel een kans dat Pierre Gasly gridstraf moet incasseren, zijn motor gaf vrijdag tijdens VT2 de geest, maar dat is nog niet zeker.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.