Vietnamese Grand Prix wordt mogelijk in november alsnog verreden

Vietnamese Grand Prix wordt mogelijk in november alsnog verreden
© Vietnam GP

De organisatoren van de Vietnamese Grand Prix doen een poging om terug te keren op de herziene F1-kalender van 2020. De organisatie hoopt zelfs op een race met publiek. De F1-race in Hanoi stond voor 5 april in de agenda, maar werd uitgesteld vanwege het coronavirus.

Dat meldt VnExpress. De Formule 1 zou voor het eerst in de geschiedenis in het GP-weekend van 3 tot en met 5 april debuteren in het Zuidoost-Aziatische land, maar de uitbraak van Covid-19 gooide roet in het eten en alles werd afgeblazen. Maar nu hoopt de organisatie achter de Grand Prix van Vietnam op een terugkeer op de herziene F1-kalender.

Hiervoor hebben het stadsbestuur in Hanoi en de FIA een voorstel ontvangen. Volgens de Vietnamese media hoopt de Grand Prix van Vietnam halverwege november het evenement alsnog te kunnen houden. En er wordt zelfs gehoopt op een grand prix met publiek. Hierover gaat de organisatie in Hanoi in overleg met het stadsbestuur in Hanoi en de FIA.

Er werden voor het uitgestelde evenement 100.000 F1-tickets aan buitenlandse fans verkocht, daarnaast wisten 40.000 Vietnamezen een kaartje te bemachtigen. Wanneer de Vietnamese Grand Prix inderdaad in november met publiek verreden worden, dan krijgen alleen de Vietnamese ticketbezitters hiervoor een uitnodiging.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.