'Vietnam tikt jaarlijks 60 miljoen dollar af voor de Formule 1'

'Vietnam tikt jaarlijks 60 miljoen dollar af voor de Formule 1'
© F1.com @ Youtube

Terwijl Nederland nog niet weet of er een Grand Prix van de Lage Landen zal komen, zijn ze in Vietnam al wel zeker van een plekje op de F1-kalender van 2020. Er wordt dan ook met man en macht gewerkt om de Vietnamese GP 2020 in de hoofdstad Hanoi tijdig te realiseren en het mag wat kosten.

Dat de Grand Prix van Vietnam in 2020 gereden gaat worden is sinds november 2018 door de Formule 1 bevestigd. FIA-president Jean Todt heeft toegegeven dat hij verbaasd was over de interesse die er vanuit Vietnam bleek te zijn.

"Ik geloof werkelijk dat de race in Hanoi een groot succes zal worden", aldus Todt tegenover persbureau DPA. "Het is fantastisch voor de ontwikkeling van de racerij in de hele - Zuidoost-Aziatische - regio."

Naar verluidt is de organisatie deze week begonnen met de werkzaamheden rondom de race die zijn opwachting gaat maken in het GP-seizoen 2020. Volgens het Duitse RTL Television wordt er door de Vietnamese overheid een jaarlijks bedrag van maar liefst 60 miljoen dollar neergelegd om de Grand Prix te mogen organiseren. De deal met de sport loopt over een periode van tien jaar.

Van tijdsdruk is geen sprake

"We hebben slechts één jaar voordat alles klaar moet zijn. Dat is behoorlijk krap", liet circuitontwerper Herman Tilke eerder weten aan Auto, Motor und Sport. "Maar in Bahrein hadden we slechts veertien maanden om een compleet nieuw circuit neer te leggen." De realisatie van het stratencircuit in Hanoi moet dus geen probleem worden voor de organisatie.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.