Vier coureurs die in Austin een nieuwe versnellingsbak krijgen

Vier coureurs die in Austin een nieuwe versnellingsbak krijgen
© Pirelli

Na de vrijdagsessies, voor de Amerikaanse Grand Prix in Austin, is door de FIA bekendgemaakt dat er vier coureurs zijn die dit weekend een nieuwe versnellingsbak in gebruik nemen.

Lewis Hamilton, Charles Leclerc, Nico Hülkenberg en Lando Norris nemen een nieuwe versnellingsbak in gebruik. Maar geen van de coureurs krijgt te maken met een gridstraf, omdat ze voldoen aan de reglementen.

Hamilton, Leclerc en Hülkenberg hebben tenminste zes aaneensluitende races gereden met hun versnellingsbak en mogen in Austin zonder gevolgen een bakwissel ondergaan.

Voor McLaren-coureur Lando Norris zijn andere regels van toepassing. Hij finishte in de Grand Prix van Mexico en de reglementen stellen dat de betreffende coureur dan zonder gridstraf een nieuwe versnellingsbak in gebruik mag nemen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.