Vettel ziet op tegen 22 races in 2020, "liever 16 races"

Sebastian Vettel greep zondag naast het eremetaal tijdens de Grand Prix van België. De Duitse Ferrari-coureur kwam, na een tweede extra pitstop, als vierde onder de finishvlag door. Maar dat is niet waar de Duitser van wakker ligt. De viervoudig wereldkampioen kijkt met weemoed naar het GP-seizoen 2020, waar een recordaantal Grands Prix liggen te wachten.

Vettel ziet op tegen 22 races in 2020, "liever 16 races"
© Ferrari F1

De voorlopige GP-kalender 2020 voor de Formule 1 werd vorige week bekendgemaakt. Daar op staan een recordaantal races van 22. En Sebastian Vettel is daar niet echt blij mee. Hij ziet liever dat men terugkeert naar een maximum van 16 races per seizoen.

"Als je het mij zou vragen dan zou ik liever teruggaan naar 16 races, dat is een goed aantal", begint Vettel tegenover Motorsport-Total. "Het zou de coureurs ook de mogelijkheid en vrijheid bieden om iets anders te gaan doen."

Vettel is zich ook van bewust dat de coureurs minder getroffen worden door de uitbreiding van de F1-kalender. Vooral de andere teamleden, zoals opbouwers van de paddock en de monteurs zullen het flink voor hun kiezen krijgen. "Voor ons [als coureur] is het vrij eenvoudig, wij mogen niet klagen", zegt Vettel.

"Het zal veel stressvoller zijn voor de monteur, het is een groot circus en er moeten veel dingen gedaan worden ter voorbereiding van een race, en voor veel jongens zal het nog moeilijker worden dan het al is", aldus Vettel, die zich ook realiseert wat de reden is van de uitgebreide kalender. "Ze [Liberty Media] zullen meer geld willen verdienen, dat zal de reden zijn."

Echter vergeet Sebastian Vettel dat er vanaf 2020 een eerste stap wordt gezet in het 'budgetplafond'. De teams mogen minder geld investeren in hun bolides, waardoor er meer geld beschikbaar komt voor personeel. Op personeel hoeft het team niet te bezuinigen, dus kunnen er meer mensen worden aantrokken om bijvoorbeeld meer teamleden aan trekken die om beurten meereizen met de teams.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.