Vettel volgens Wolff "outsider-kandidaat" voor Mercedes

Vettel volgens Wolff  "outsider-kandidaat" voor Mercedes
© Ferrari F1

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft Sebastian Vettel beschreven als een "outsider-kandidaat" voor een F1-stoeltje voor het volgende Formule 1-seizoen bij Mercedes AMG F1. Vettel staat aan het eind van 2020 met lege handen, als hij bij Ferrari vertrekt. De Duitser is gelinkt aan Renault, maar ook aan een zitje bij het Duitse automerk.

"Sebastian is een geweldige persoonlijkheid, met vier wereldtitels, een uitstekende coureur van zijn generatie en een outsider-kandidaat voor een plek bij Mercedes. Een outsider-kandidaat, omdat we eerst en vooral naar onze eigen coureurs kijken", zei Wolff woensdag op een video-persconferentie.

"Qua talent en persoonlijkheid is hij iemand tegen wie ik nooit meteen 'nee' zou zeggen", zei Wolff. De 32-jarige Vettel vertrekt eind 2020 na zes jaar bij Ferrari. Zijn toekomst in de sport is nog onbekend. Bij Mercedes lopen de contracten van wereldkampioen Lewis Hamilton (35) en runner-up Valtteri Bottas (30) af.

"Ik wil niet echt een strak korset maken voor de timing. We willen beide coureurs rustig de tijd geven en kijken hoe het met George (Russell) gaat, en we zullen deze beslissing in de zomer nemen." Russell (22) komt uit het Mercedes-juniorenprogramma en rijdt sinds 2019 voor Williams.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.