Vettel verwachte een intense race en ook safety cars

Zaterdagmiddag scoorde Sebastian Vettel in Baku zijn derde pole-position op rij, zijn 53ste pole uit zijn F1-carrière. De leider in het kampioenschap verwacht een spannende en intense race, maar hij verwacht ook dat er een of meer safety cars de baan op zullen komen.

Vettel verwachte een intense race en ook safety cars
Foto: Sebastian Vettel #5 (Ferrari) - Bron: Pirelli F1 Media

Terwijl zijn teamgenoot Kimi Räikkönen vanaf de derde startrij, naast Max Verstappen, aan zijn race begint in Baky, zal Ferrari-rijder Sebastian Vettel vandaag de kans krijgen om als eerste bocht 1 in te duiken, maar de Duitser verwacht niet dat het even een abc'tje wordt.

"De auto gedroeg zich echt precies zoals ik het wilde", aldus Vettel na de kwalificatie. "Ik denk dat de race morgen intense zal worden, er zullen waarschijnlijk safety cars ingezet moeten worden. Maar ik heb alle vertrouwen in de race."

De race begint zondagmiddag om 14:10 uur Nederlandse tijd.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.