VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Vettel snelste in eerste Chinese training, Max Verstappen op P4

Vettel snelste in eerste Chinese training, Max Verstappen op P4
©Pirelli

Sebastian Vettel heeft in de eerste vrije training voor de Chinese GP de snelste tijd neergezet. De Duitser reed een snelste ronde van 1:33.911 en dat was nog twee seconden minder snel als zijn eigen poletijd in 2018.

Achter Sebastian Vettel was het Lewis Hamilton die een tijd reed die voldoende was voor de tweede tijd. De Britse Mercedes-coureur werd gevolgd door Ferrari-rijder Charles Leclerc op P3 en Red Bull-coureur Max Verstappen op de vierde plek. Mercedes-rijder Valtteri Bottas kwam in deze sessie niet verder dan de vijfde tijd. De top zes werd compleet gemaakt door Renault-rijder Daniel Ricciardo.

Het leek wel het tweede deel van de tweede training, waarin de coureurs met de lange runs aan de gang gaan. Met nog een half uur te gaan werden de snelste rondetijden niet of nauwelijks nog onder druk gezet. Veel coureurs waren, waarom is niet bekend, al bezig met lange runs.

Na de eerste runs zag het er voor Max Verstappen hoopvol uit. De Nederlander reed de derde tijd, maar reed wel als enige van de drie top teams op de hardste bandensoort, de wit gemarkeerde banden van Pirelli. Een goed uitgangspunt voor de Red Bull-rijder, want het verschil met de Hamilton, die op dat moment de snelste tijd in handen had, was slechts 275 milliseconden.

Het duurde even voordat Max Verstappen na zijn eerste run weer in actie kwam. Met nog 24 minuten op de klok kwam de Nederlander weer naar buiten, en dit keer stond zijn RB15 op de rode soft banden. Na een enkele snelle run, die hem naar de vierde positie bracht, keerde Verstappen weer terug naar de pits.

De andere Red Bull-coureur Pierre Gasly kwam wederom niet in de buurt van de tijden van zijn teamgenoot. De Fransman leek risico's te durven nemen en eindigde met een 1:35.428 op de zevende plek in deze eerste Chinese training.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.