Vettel snelste in eerste Chinese training, Max Verstappen op P4

Sebastian Vettel heeft in de eerste vrije training voor de Chinese GP de snelste tijd neergezet. De Duitser reed een snelste ronde van 1:33.911 en dat was nog twee seconden minder snel als zijn eigen poletijd in 2018.

Vettel snelste in eerste Chinese training, Max Verstappen op P4
©Pirelli

Achter Sebastian Vettel was het Lewis Hamilton die een tijd reed die voldoende was voor de tweede tijd. De Britse Mercedes-coureur werd gevolgd door Ferrari-rijder Charles Leclerc op P3 en Red Bull-coureur Max Verstappen op de vierde plek. Mercedes-rijder Valtteri Bottas kwam in deze sessie niet verder dan de vijfde tijd. De top zes werd compleet gemaakt door Renault-rijder Daniel Ricciardo.

Het leek wel het tweede deel van de tweede training, waarin de coureurs met de lange runs aan de gang gaan. Met nog een half uur te gaan werden de snelste rondetijden niet of nauwelijks nog onder druk gezet. Veel coureurs waren, waarom is niet bekend, al bezig met lange runs.

Na de eerste runs zag het er voor Max Verstappen hoopvol uit. De Nederlander reed de derde tijd, maar reed wel als enige van de drie top teams op de hardste bandensoort, de wit gemarkeerde banden van Pirelli. Een goed uitgangspunt voor de Red Bull-rijder, want het verschil met de Hamilton, die op dat moment de snelste tijd in handen had, was slechts 275 milliseconden.

Het duurde even voordat Max Verstappen na zijn eerste run weer in actie kwam. Met nog 24 minuten op de klok kwam de Nederlander weer naar buiten, en dit keer stond zijn RB15 op de rode soft banden. Na een enkele snelle run, die hem naar de vierde positie bracht, keerde Verstappen weer terug naar de pits.

De andere Red Bull-coureur Pierre Gasly kwam wederom niet in de buurt van de tijden van zijn teamgenoot. De Fransman leek risico's te durven nemen en eindigde met een 1:35.428 op de zevende plek in deze eerste Chinese training.Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET