VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Vettel over Binotto als Ferrari-teambaas: "Hij brengt rust in het team"

Vettel over Binotto als Ferrari-teambaas: "Hij brengt rust in het team"
© Ferrari F1

Mattia Binotto is sinds 2019 de teambaas van Scuderia Ferrari en dat is een enorm verantwoordelijke job, maar in de media moet hij het dikwijls ontgelden. Sebastian Vettel vangt zijn teambaas in de media op.

Binotto krijgt van voor en achter, meer dan terecht is, kritiek uit het binnenland, maar ook vanuit zijn thuisland Italië. De Italiaan krijgt meer dan genoeg kritiek over de wijze waarop hij het Formule 1-team van Ferrari leidt.

Mattia Binotto volgde eind vorig jaar Maurizio Arrivabene als teambaas op. En de eerste helft van het nieuwe GP-seizoen is met 'ups and downs' verlopen. Maar de twee - Binotto en Arrivabene - worden veelvuldig met elkaar vergeleken. En dat is volgens viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel niet terecht.

"Eerst en vooral denk ik dat het niet eerlijk is om ze onderling te vergelijken want ieder jaar is de situatie anders," antwoordt Vettel volgens Crash.net wanneer hem wordt gevraagd hoe het onder Binotto anders is dan onder Arrivabene. "Wat ik echter vooral kan zeggen dat hij dit jaar als teambaas heeft bereikt is dat we als team rustig blijven", aldus Sebastian Vettel.

En die mening is allerminst opmerkelijk te noemen. Want Ferrari staat erom bekend dat er weinig voor nodig is om paniekvoetbal te spelen. De mentaliteit van de Zuid-Europeanen speelt in dat soort gevallen parten.

"Ik denk dat de situatie niet meteen rechttoe rechtaan was en ook niet eenvoudig. We hebben niet iedere race gewonnen, dat is de meest eenvoudige situatie die je kan hebben. Daarvan zijn we ver verwijderd en we kenden niet de eerste seizoenshelft die we hoopten te hebben. Het hele team blijft zich echter focussen en iedereen blijft kalm."

"Ik denk dat Mattia het echt goed doet. Hij houdt het team samen en zorgt ervoor dat iedereen rustig blijft. Tegelijkertijd herinnert hij iedereen eraan wat we willen bereiken en wat we moeten doen, hij leidt het team."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.