Vettel nam geen sabbatical: "En nu zit hij in de Aston Martin"

Sebastian Vettel werd vorig jaar op een nogal botte manier door Ferrari aan de kant geschoven. Nog voordat het seizoen begon wist de Duitser al dat 2020 zijn laatste jaar als Ferrari-coureur zou worden. Een en ander werd hem door de telefoon duidelijk gemaakt door teambaas Mattia Binotto.

Vettel nam geen sabbatical: "En nu zit hij in de Aston Martin"
© Pirelli

Plotseling stond viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel met lege handen. Pas in de tweede week van september 2020 werd bekendgemaakt dat Vettel bij Aston Martin het stoeltje van Sergio Perez zou overnemen. Met de wetenschap dat Racing Point tegenwoordig Aston Martin) er in 2020 behoorlijk goed voorstond, kwam Vettel tijdens de wintertest bedrogen uit.

De aerodynamische regels die van kracht werd tussen 2020 en 2021 hebben een wissel getrokken op de prestaties van het Formule 1-team uit Silverstone. Net als Mercedes heeft ook Aston Martin moeite met het compenseren van de 'verdwenen' downforce. Het concept wat Racing Point vorig jaar met open armen adopteerde, lijkt in 2021 minder gunstig uit te pakken.

Helmut Marko erkent de uitdagingen waarvoor Mercedes en Aston Martin staan. Het voordeel van Mercedes-achtige concept wat Racing Point vorig jaar zo geholpen heeft lijkt hen nu flink tegen te werken. Marko voorzag in 2020 al de uitdagingen waarvoor Sebastian Vettel dit jaar kwam te staan. "Ik was van mening dat Sebastian een jaar vrij moest nemen", zei de Oostenrijker tegen formel1.de. "Ik denk namelijk dat er volgend jaar veel mogelijk zal zijn binnen de Formule 1."

Vettel negeerde het advies van zijn voormalig mentor en krijgt het daardoor waarschijnlijk moeilijk in 2021. "Maar hij besloot anders en nu zit hij in de Aston Martin, wat natuurlijk lijdt - vergelijkbaar met de Mercedes, die een zeer vergelijkbare auto is," voegde Marko eraan toe.

Ondertussen krijgt Vettel uit diverse hoeken kritiek over zijn prestaties en manier van rijden. Zo knikkerde hij Alpine-coureur Esteban Ocon in Bahrein bijna uit de race door een inschattingsfout.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Aston Martin F1F1 nieuws 2021Formule 1 2021Helmut MarkoSebastian Vettel
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.