Vettel na uitvalbeurt: "Een kleine fout met grote consequenties"

Normaal gesproken is Sebastian Vettel een machine wanneer hij aan de leiding van de wedstrijd rijdt. Zelden maakt de Ferrari rijder een fout, maar zondagmiddag maakte hij op de Hockenheimring wel een hele kostbare misvatting.

Vettel na uitvalbeurt: "Een kleine fout met grote consequenties"
©Scuderia Ferrari

Op een ietwat nat gedeelte verloor de viervoudig wereldkampioen de controle over zijn Ferrari in bocht 13 en gleed vervolgens roemloos de grindbak in.

Het betekende het einde van de wedstrijd voor Vettel, waardoor hij een zeker lijkende overwinning volledig weggooide. In de auto was hij zichtbaar boos op zichzelf, maar voor de pers was hij zeer realistisch: "Ik denk niet dat het een grote fout was, maar het was wel een fout met een zeer grote impact", zo vertelde hij aan Sky Sports F1.

"Helaas zijn we uitgevallen. Ik denk niet dat ik vanavond snel in slaap zal vallen, want dit was gewoon volledig mijn fout. Het is helemaal teleurstellend omdat de race tot op dat moment perfect verliep voor mij. De regen had wat mij betreft niet hoeven komen."

"Het is één van die dagen. Het was mijn fout, dus ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden bij het team. Het is jammer, het was mijn fout. Een kleine fout, maar met grote consequenties."Formule 1 podcast GP Hongarije - Max start vanaf pole, een mooi gevecht met Lewis

Iedereen moet op het puntje van zijn stoel hebben gezeten tijdens de GP van Hongarije. Wat een race!
Klik, beluister en GENIET