Vettel moet het met negen strafpunten kalm aan doen

Sebastian Vettel staat tot aan de Grand Prix van Japan op scherp. De Duitser maakte in Italië de zoveelste fout en werd daarvoor bestraft met een stop-and-go penalty en drie strafpunten op zijn superlicentie. Vettel staat nu op 9 strafpunten en bij 12 punten kan hem deelname aan een race worden ontzegd.

Vettel moet het met negen strafpunten kalm aan doen
© Ferrari F1

Wanneer Vettel door Crash.net gevraagd wordt naar zijn mening over de strafpunten op zijn superlicentie laat hij weten dat hij hiervan niet op de hoogte was. "Geen idee, ik was me daarvan niet bewust", aldus Vettel.

Na zijn stuurfout bij Ascari wilde Sebastian Vettel, die op dat moment vierde lag, zo snel mogelijk weer zijn weg vervolgen. Terwijl Vettel toegeeft dat hij niet goed over zijn cockpit heen kon kijken, reed hij toch de baan op en raakte hierbij Lance Stroll.

Vettel zegt dat hij niets kon zien en was iets te optimistisch over het gat naar de rest van het veld. "Ik zag niets", erkent Vettel. "Ik heb natuurlijk niet geteld. Ik wist dat er auto's aankwamen, maar dacht dat het gat groter was en dat ik sneller mijn weg kon vervolgen", besluit de Ferrari-coureur.

Direct na de race bood Sebastian Vettel zijn excuses aan bij Lance Stroll, die weer op zijn beurt dezelfde inschattingsfout maakte als de Duitser. Ook de Canadees werd door de wedstrijdleiding bestraft.

Sebastian Vettel moet het de komende races kalm aan doen en voorzichtig te werk gaan. Mocht hij door een maximaal aantal strafpunten op zijn superlicentie een race moeten missen, dan heeft voormalig Formule 1-coureur Nico Rosberg zich al aangediend als tijdelijke vervanger van Vettel.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Voorbeschouwing: Pakt Max Verstappen een Braziliaanse zege?
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
Uitslag VT1Eerste vrije training
Uitslag VT2Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.