Vettel mist USGP pole: "Twaalf milliseconden is echt heel weinig!"

Sebastian Vettel reed zaterdag een uitstekende kwalificatie op CoTA, maar bleef steken op de tweede plek op slechts 12 milliseconden van de pole tijd van Valtteri Bottas.

Vettel mist USGP pole: "Twaalf milliseconden is echt heel weinig!"
© Ferrari F1

De eerste startrij wordt zondagavond gevormd door polesitter Valtteri Bottas en Sebastian Vettel. Het verschil tussen de twee coureurs was minimaal. Sebastian Vettel moest slechts 0,012 seconde prijsgeven op de ronde van Valtteri Bottas, die een 1:32.029 reed.

"Morgen [zondagavond] op de grid sta ik ongeveer acht meter achter Valtteri [Bottas] en dat is lijkt een beetje vreemd, aangezien het gat in de kwalificatie veel kleiner was. 12 duizendste is echt heel weinig", aldus Vettel. "Ik kan dus gerust zeggen dat ik een beetje pech heb gehad."

"Maar ik moet wel toegeven, dat er tijdens mijn eerste run nog ruimte was voor verbetering", vervolgt de Duitser, die zijn nieuwe teamgenoot de laatste twee races weer aan de hand meeneemt. "Helaas was ik iets te agressief en misschien was de baan ook wat langzamer geworden. Dat zijn waarschijnlijk de factoren waardoor de pole mij ontglipte."

Sebastian Vettel ziet mogelijkheden om de race naar zich toe te trekken. "Het is niet verkeerd om de race vanaf de eerste startrij te beginnen, zoals Kimi [Räikkönen] vorig jaar liet zien", gaat Vettel verder, die in 2018 zijn voormalig teamgenoot Kimi Räikkönen er met de winst vandoor zag gaan.

"Het zal erg belangrijk worden om alles, vanaf het begin, goed te doen en geen enkele fout te maken, als het gaat om de bandenstrategie. Misschien loont het, zoals we vorige week zagen, om een berekend risico te nemen", aldus de viervoudig wereldkampioen.Formule 1 podcast

GP Verenigde Staten - Lewis Hamilton moest nog even wachten maar afgelopen weekend was het dan zover. In week 44, tevens het startnummer van Lewis Hamilton, pakte hij zijn zesde wereldtitel.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Brazilië
vrijdag 15 november 2019
15:00 - 16:30Eerste vrije training
19:00 - 20:30Tweede vrije training
zaterdag 16 november 2019
16:00 - 17:00Derde vrije training
19:00 - 20:00Kwalificatie
zondag 17 november 2019
18:10 - 20:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.