Vettel kijkt naar 2020: "Er ligt nog werk om het gat te dichten"

Ondanks de stroom van kritiek en de geruchten die sinds een paar weken de ronde doen, is Sebastian Vettel klaar om Ferrari in 2020 te laten groeien.

Vettel kijkt naar 2020: "Er ligt nog werk om het gat te dichten"
© Ferrari F1

Volgens Vettel is het doel om voor volgend jaar de details te verbeteren, die het afgelopen seizoen misliepen en niet werkten, om zo al in 2020 voor de wereldtitel te vechten. Sebastian Vettel maakte in 2019 een slecht seizoen mee. Een van de redenen dat hij veel kritiek over zich heen kreeg was dat hij voor een fors deel zelf verantwoordelijk was voor de uitvalbeurten en slechte prestaties. De Duitser hoopt de druk die dit met zich mee brengt te kunnen benutten vanaf eerste race in Melbourne, Australië.

"Het was van mijn kant geen goed seizoen, ook al was het niet zo slecht als dat het werd afgeschilderd", aldus de Ferrari-coureur. "Er waren races waar ik fout zat, zoals in Monza en ook waren er situaties waar ik zelf niets aan kon doen, zoals in Canada en Rusland. Als ik eerlijk ben, weet ik zeker dat ik het beter kan doen en dat is mijn doel voor volgend jaar."

"De nieuwe auto is nu bijna klaar, ook al ligt er nog werk om het gat - met Mercedes - te dichten", vervolgt de viervoudig wereldkampioen. "Deze winter moeten we beter werk leveren dan de anderen en gelukkig hoeven we niet veel te veranderen. Er zullen hier en daar wat veranderingen worden gemaakt en dat moet genoeg zijn om het verschil te maken. Persoonlijk zal ik al mijn ervaring inzetten om dingen op de best mogelijk manier te laten verlopen."

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen. Maar we houden je ook op de hoogte over het laatste IndyCar-nieuws en DTM-nieuws.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.