Vettel hoopt op aanbod van ander F1-team: "Ik heb het juiste pakket nodig"

Vettel hoopt op aanbod van ander F1-team: "Ik heb het juiste pakket nodig"
© Ferrari F1

Donderdag kwam de spreekwoordelijke aap uit de mouw, toen Formule 1-coureur Sebastian Vettel tegenover de media verklaarde dat hij nooit een aanbod had gekregen van Ferrari. "Er is nooit een discussie geweest en ik heb nooit een aanbod gehad", aldus de 33-jarige Duitser.

Sebastian Vettel viert vandaag (vrijdag 3 juli) zijn 33ste verjaardag. In mei verraste Ferrari en Vettel dat ze aan het eind van 2020 niet met elkaar verder gingen. Volgens de persverklaring van Ferrari zouden beide partijen niet meer een gemeenschappelijk doel hebben. Maar gisteren (donderdag) bleek dat dat niet helemaal de waarheid was.

"We hebben nooit overleg gehad en er heeft nooit een bod op tafel gelegen", zei Vettel tegen de pers. "Er waren helemaal geen knelpunten in het overleg, we hebben hierover nooit een gesprek gehad."

Vettel is teleurgesteld in de houding van Ferrari, maar is niet van plan zich uit het veld te laten slaan. Ook al is het zijn laatste jaar bij de formatie uit Maranello, hij denkt er absoluut nog niet over na om te stoppen met Formule 1. Ook een sabbatical staat niet in de planning van de Ferrari-coureur.

"Als je klaar bent om de deur achter je dicht te trekken, moet je daar echt klaar voor zijn en niet hopen dat hij weer opengaat", voegde Vettel toe, die hoopt op een goed aanbod van een ander Formule 1-team. Hij weet dat hij competitief is en dat hij in staat is om mee te knokken voor de wereldtitel. "Ik heb het juiste pakket en de juiste mensen om me heen nodig."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.