VT125 sep - 10:00
VT225 sep - 14:00
VT326 sep - 11:00
QUALI26 sep - 14:00
RACE27 sep - 13:10

Vettel: "Geen problemen voor Ferrari met de dunnere band"

Vettel: "Geen problemen voor Ferrari met de dunnere band"
©Scuderia Ferrari

Sebastian Vettel heeft laten weten dat de tegenvallende prestaties van het Formule 1-team van Ferrari tijdens de Grand Prix van Spanje, niet te wijten waren aan de dunnere band van Pirelli.

Tijdens de Grand Prix van Spanje faalden de Ferrari-coureurs er in om een vuist te maken tegen de concurrentie, Mercedes en Red Bull Racing. Voor de Grand Prix van Spanje introduceerde de bandenleverancier van de Formule 1, Pirelli, een speciale band.

De band heeft een loopvlak wat 4 millimeter dunner is dan de normale banden. Ze zijn door Pirelli ontwikkeld voor de circuits waar onlangs nieuw asfalt is gelegd. De dunnere banden voorkomen oververhitting, wat ontstaat op het ruwe nieuwe asfalt, en vooral het Formule 1-team van Mercedes is daarmee gebaad.

Ook op Circuit Paul Ricard is nieuw asfalt gelegd en dus worden de dunnere banden van Pirelli weer tevoorschijn gehaald.

Na de matige prestaties van de Ferrari-coureurs tijdens de Grand Prix van Spanje, werd gesuggereerd dat Ferrari problemen had met de dunnere banden. Sebastian Vettel weerlegd deze suggesties en zegt dat Ferrari in Frankrijk geen problemen meer zal kennen met de dunnere banden.

"We zijn er achter gekomen wat ons in Spanje van goed resultaat weerhield", zegt Vettel. "Het probleem kwam niet door de nieuwe banden, maar de manier waarop bij onze auto hadden afgesteld voor de nieuwe banden."

"We hadden het mis [op enkele punten], en dat geeft me vertrouwen. We weten nu precies wat we moeten doen om deze banden goed te kunnen gebruiken", aldus de viervoudig wereldkampioen in Frankrijk.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Gaat Max Verstappen in 2020 nog een Grand Prix winnen?
Volgende F1 Grand Prix
Rusland
vrijdag 25 september 2020
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 26 september 2020
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 27 september 2020
13:10 - 15:10Race
Meer GP Rusland
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.