Vettel: "Geen problemen voor Ferrari met de dunnere band"

Sebastian Vettel heeft laten weten dat de tegenvallende prestaties van het Formule 1-team van Ferrari tijdens de Grand Prix van Spanje, niet te wijten waren aan de dunnere band van Pirelli.

Vettel: "Geen problemen voor Ferrari met de dunnere band"
©Scuderia Ferrari

Tijdens de Grand Prix van Spanje faalden de Ferrari-coureurs er in om een vuist te maken tegen de concurrentie, Mercedes en Red Bull Racing. Voor de Grand Prix van Spanje introduceerde de bandenleverancier van de Formule 1, Pirelli, een speciale band.

De band heeft een loopvlak wat 4 millimeter dunner is dan de normale banden. Ze zijn door Pirelli ontwikkeld voor de circuits waar onlangs nieuw asfalt is gelegd. De dunnere banden voorkomen oververhitting, wat ontstaat op het ruwe nieuwe asfalt, en vooral het Formule 1-team van Mercedes is daarmee gebaad.

Ook op Circuit Paul Ricard is nieuw asfalt gelegd en dus worden de dunnere banden van Pirelli weer tevoorschijn gehaald.

Na de matige prestaties van de Ferrari-coureurs tijdens de Grand Prix van Spanje, werd gesuggereerd dat Ferrari problemen had met de dunnere banden. Sebastian Vettel weerlegd deze suggesties en zegt dat Ferrari in Frankrijk geen problemen meer zal kennen met de dunnere banden.

"We zijn er achter gekomen wat ons in Spanje van goed resultaat weerhield", zegt Vettel. "Het probleem kwam niet door de nieuwe banden, maar de manier waarop bij onze auto hadden afgesteld voor de nieuwe banden."

"We hadden het mis [op enkele punten], en dat geeft me vertrouwen. We weten nu precies wat we moeten doen om deze banden goed te kunnen gebruiken", aldus de viervoudig wereldkampioen in Frankrijk.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt je dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op onze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen uit binnen- en buitenland lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of een andere F1-coureur? Of wordt het toch weer Lewis Hamilton? Je leest hier alles over het wereldkampioenschap van Formule 1.
In 2020 zal Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Dan kun je je registreren en inloggen.
Redactie Contact RSS Feeds Privacy Disclaimer Vacatures Huisregels AdverterenAlle rechten voorbehouden © 2016-2020