Nico Rosberg: 'Vettel kreeg in 2018 geen steun van Ferrari'

Sebastian Vettel heeft dit jaar alle steun van Ferrari, die hij nodig heeft om de Formule 1 wereldtitel te kunnen winnen. In 2018 ontbrak het de Duitser aan support vanuit Ferrari. Dat is de mening van Nico Rosberg.

Nico Rosberg: 'Vettel kreeg in 2018 geen steun van Ferrari'
©Scuderia Ferrari

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel zal komend GP-seizoen alle steun van Ferrari krijgen, om zijn vijfde wereldtitel te kunnen winnen. Dat gelooft Nico Rosberg, de kampioen van 2016.

Een andere voormalig F1-coureur, Ralf Schumacher, zegt dat Ferrari vorig jaar een "grote fout" maakte door Vettel niet "alles te geven wat hij nodig had". Daar is Nico Rosberg het mee eens.

Tegenover Auto Bild verklaart Rosberg ook dat het afzetten van Maurizio Arrivabene een goed zet was. "De machtswisseling in de top van het team heeft een positief effect gehad op Sebastian [Vettel, red.]. Hij verloor vorig jaar de titel omdat hij niet de volledige steun van Ferrari kreeg. Dat zou nu anders moeten zijn", aldus Rosberg.

Echter moet Vettel dit jaar wel een "perfect seizoen" rijden, om zijn nieuwe teamgenoot Charles Leclerc achter zich te houden. De nieuwe teambaas van de Scuderia heeft duidelijk aangegeven dat Vettel "prioriteit" krijgt in 2019.

"Ik kijk uit naar dat duel. Leclerc zal zich zelf willen bewijzen dat hij op de juiste plaats is bij Ferrari", aldus Rosberg.Formule 1 podcast

Grand Prix Singapore - Lucas Degen, Jeroen Demmendaal, Jeroen Scholte en Charrel Jalving blikken vooruit op de aanstaande Grand Prix, die van Singapore op het Marina Bay Street stratencircuit. We hebben het over de crashgate, de startcrash Verstappen met Ferrari’s en Verstappen says NO!
Klik, beluister en GENIET