Verstappen ziet wel wat in Formule 1-races op Muggelo en Portimão

Verstappen ziet wel wat in Formule 1-races op Muggelo en Portimão
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De resterende kalender voor het Formule 1-seizoen 2020 had voor het raceweekend in Oostenrijk bekend moeten worden. Dat was in eerste instantie het idee van de Formule 1-leiding. Maar door onvoorziene omstandigheden wordt dat nog even uitgesteld.

Het plan is nog altijd om in 2020 15 tot 18 races te houden, maar voorlopig staan er nog maar acht races in Europa op de F1-kalender. Wat er na begin september, wanneer de Grand Prix van Italië op Monza wordt verreden, gaat gebeuren is nog altijd niet bekend.

Chase Carey zei eerder deze week dat er enkele circuit vast staan, maar dat er ook nog onderhandeld wordt met andere locaties. De Amerikaan zei dat de sport liever in een keer de hele resterende kalender presenteert, in plaats van in delen. En daar is wat voor te zeggen natuurlijk.

Voor races buiten Europa, op de zandbakken in Bahrein en Abu Dhabi na, is er nog niet veel bekend. Vooral de Amerika's baren zorgen door de hoge aantallen besmettingen met Covid-19. Nog altijd lijkt de situatie in de Verenigde Staten niet helemaal onder controle en hetzelfde geldt voor de landen in Zuid-Amerika, waar het aantal besmettingen nog dagelijks stijgt.

Het is dus niet ondenkbaar dat er voornamelijk in Europa wordt geracet. De circuits die de afgelopen weken in de media de revue zijn gepasseerd zijn Imola en Mugello in Italië en Hockenheimring in Duitsland. De laatste staat naar verluidt op een reservelijst, voor het geval de Grand Prix van Rusland niet kan doorgaan.

Wat Max Verstappen betreft mogen Mugello en Portimão worden toegevoegd aan de F1-kalender. Zo liet hij weten tegenover de Nederlandse pers, waaronder Motorsport.com. "En ik heb één keer in Portimão gereden, dat was echt een mooi circuit. Dus, die twee zouden in ieder geval goed zijn. Uiteindelijk is het niet aan mij, maar als het gebeurt dan zou ik het prima vinden", aldus de Nederlander.

In de komende weken moet er meer duidelijk worden over het vervolg van de verkorte Formule 1-kalender van 2020. Laten we hopen dat ook Noord- en Zuid-Amerika tot de mogelijkheden behoort, want we willen natuurlijk niet de grands prix in Mexico en Brazilië missen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.