Verstappen zelfkritisch: "Na een overwinning ben ik nog niet tevreden"

Nog iets meer dan een maand en dan staat de F1 Grand Prix van Australië op het programma. Max Verstappen bereidt zich fysiek en mentaal alweer enkele weken voor op het nieuwe seizoen.

Verstappen zelfkritisch: "Na een overwinning ben ik nog niet tevreden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In gesprek met Auto Zeitung vertelt Verstappen dat hij altijd ruimte ziet om zichzelf te verbeteren. "Zelfs na een overwinning ging het wat mij betreft niet goed genoeg. Sommigen vieren uitgebreid een overwinning, alsof alles volgens plan verliep. Maar ik denk altijd na over hoe ik beter kan. Zo ben ik altijd geweest", aldus Max Verstappen.

De Red Bull-coureur legt uit hoe het zo gekomen is. "Mijn vader speelde hierin een grote rol. Als ik zei: 'Maar ik heb gewonnen', dan zei hij: 'Ja, maar hier en daar maakte je fouten' - Hij was altijd kritisch op mij en analyseerde iedere fout. Ik was het daar toendertijd niet mee eens, maar nu kan ik het allemaal begrijpen. Die opvoeding is altijd een grote hulp geweest. Best wel apart."

Lees hieronder verder

Tijdens zijn eerste jaren in de Formule 1 kreeg de Nederlander geregeld kritiek over zich heen, omdat hij te agressief gereden zou hebben. Tegenwoordig valt dat wel mee, maar toch spreken sommigen zich nog altijd negatief uit over Max Verstappen. "Soms is het nodig om agressief te rijden en soms niet", vervolgt Verstappen. "En dan kun je wel een foutje maken. En als men dat niet binnen de sport wil, dan kunnen ze beter een robot in de auto zetten."

Het maken van fouten is volgens Verstappen niet te vermijden. "Van het maken van fouten leer je alleen maar. Tegen jezelf zeggen 'doe het niet', werkt niet. Het is gewoon niet te vermijden, helemaal als je op het scherp van de snede rijdt. Maar het is erg belangrijk om van je fouten te leren."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Formule 1 2020Max Verstappen
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Bahrein
vrijdag 26 maart
Eerste vrije training
12:00 - 13:30
Tweede vrije training
16:00 - 17:30
zaterdag 27 maart
Derde vrije training
13:00 - 14:00
Kwalificatie
16:00 - 17:00
zondag 28 maart
Race
16:10 - 18:10
Meer Bahrein GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.