VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Verstappen zegt dat hij zondag "onmogelijk" de race kan winnen

Verstappen zegt dat hij zondag "onmogelijk" de race kan winnen
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het ziet er op Monza niet rooskleurig uit voor Red Bull-coureur Max Verstappen. In de eerste vrije trainingen worstelde de Nederlander met de balans, ontbrak het aan grip en leken de soft banden helemaal niet lekker te werken voor de RB16.

"We verliezen veel tijd op de rechte stukken veel terrein, maar we zullen zien", zei de Nederlander na afloop. Red Bull had gehoopt dat de afschaffing van de party modus in hun voordeel zou uitpakken, maar Mercedes lijkt tot nu toe nog steeds ongrijpbaar op Monza.

Maar dat is niet het enige probleem voor Red Bull Racing. Ook met de soft banden wil het maar niet lukken. "We hebben problemen met de balans en we hebben hier geen grip", aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport's Olav Mol. "Die band is een echte ramp voor onze auto hier. Het is groot een mysterie", zei dr. Helmut Marko tegen Motorsport Magazin.

De derde en laatste vrije training begint zaterdagmiddag om 12:00 uur, en daarna moet alles in kannen en kruiken zijn voor Max Verstappen. De kwalificatie volgt twee uur nadat VT3 wordt afgevlagd. Krijgt Verstappen de Renault's en de McLarens in zijn nek, of zijn ze zelfs in staat de Nederlander voorbij te steken in de kwalificatie?

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.