VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen zeer onder de indruk: "ongekend wat ze hebben gedaan"

Verstappen zeer onder de indruk: "ongekend wat ze hebben gedaan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het volgende drieluik staat alweer voor de deur. Aanstaande vrijdag beginnen de vrije trainingen voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië. Om exact 12:00 uur gaan de lichten aan het eind van de pitstraat in Silverstone op groen. Max Verstappen en zijn monteurs hebben een weekje rust achter de rug, maar moeten nu weer vol aan de bak.

Max Verstappen blikt voor Red Bull Racing vooruit op het eerste Britse raceweekend van 2020. "Het is een goede zaak dat het team een week vrijaf had. Iedereen heeft weer wat tijd kunnen doorbrengen met familie en vrienden", stelt Verstappen na de eerste triple-header in Oostenrijk en Hongarije. "Zeker na die extra stressmomenten vlak voor de race in Hongarije", waarmee de Red Bull-coureur doelt op het huzarenstukje van zijn monteurs op de startgrid in Boedapest. In recordtijd werd zijn bolide hersteld en kon hij alsnog van start gaan op de Hungaroring. Verstappen werd uiteindelijk tweede, nadat hij van de zevende startplaats was begonnen.

Verstappen keek na de race de videobeelden terug

Thuis aangekomen liet Verstappen zich nogmaals verbazen door het werk wat de Red Bull-monteurs leverde. "Ik heb de video met de beelden dat de monteurs op de grid aan het werk waren teruggekeken. Het is ongekend wat ze hebben gedaan, maar het was ook cool om te zien hoe ze samenwerkten en precies wisten wat ze moesten doen, zelfs in zo'n stressvolle situatie. Zonder hen had ik niet eens aan de race kunnen beginnen", erkent Verstappen.

De juiste balans tussen downforce en snelheid

Silverstone Circuit is een heel ander circuit als de Hungaroring, waar het voornamelijk om downforce gaat. Het asfaltlint in Buckinghamshire kent voornamelijk snelle bochten zoals Copse corner, maar er zijn ook enkele minder snelle bochten. Het vinden van de juiste balans tussen snelheid en downforce; de stand van de vleugels, is van groot belang.

"Silverstone is een geweldig circuit om te rijden", gaat Verstappen verder in de vooruitblik van Red Bull. "De bochten zijn heel erg snel. Een bocht als Copse corner is vol gas en datzelfde geldt voor Maggots, die je in de zevende versnelling neemt. Zeker in de kwalificatie, waarin je niet eens meer hoeft te remmen, maar alleen hoeft terug te schakelen. Het is op Silverstone belangrijk om de juiste instellingen voor de voor- en achtervleugels te vinden. In de langzamere bochten heb je liever meer grip en downforce", aldus de achtvoudig grand prix-winnaar.

Blijft het droog of gaat het regenen?

Wat het weer betreft weet Max Verstappen dat het op Silverstone altijd kan regenen, "maar daar houd ik van. Dat zou ons misschien kunnen helpen om de boel [hegemonie van Mercedes, red.] iets in de war te schoppen", besluit Verstappen.

De eerste vrije training voor de Britse Formule 1 Grand Prix begint vrijdagmiddag om 12:00 uur Nederlandse tijd. De tweede vrije training begint om 16:00 uur.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.