VT1 7 aug - 12:00
VT2 7 aug - 16:00
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Martin Brundle: "Verstappen zal proberen om naar Mercedes te verkassen"

Martin Brundle: "Verstappen zal proberen om naar Mercedes te verkassen"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Voormalig Formule 1-coureur en huidig Sky Sports-analist Martin Brundle verwacht dat Max Verstappen steeds meer gefrustreerd zal raken bij Red Bull. 2020 had namelijk het jaar moeten worden waarin Verstappen de titel zou gaan winnen. En dat lijkt momenteel een onrealistische doelstelling.

“Red Bull heeft in het verleden vaak pas tegen het einde van het seizoen een goede auto gehad waarmee races gewonnen konden worden. Dat lijkt dit jaar weer zo te zijn”, zegt voormalig Formule 1-coureur Martin Brundle. De Brit reed zelf in de jaren 80 en 90 in de koningsklasse en is momenteel analist bij Sky Sports.

“Als ze het potentieel uit de auto kunnen krijgen, kunnen ze wellicht meestrijden. Het is nog even afwachten of Red Bull de controle kan krijgen over diens eigen bolide. Brundle denkt dan ook niet dat Verstappen het nog veel langer gaat proberen bij Red Bull. Het project van Red Bull om Verstappen de jongste wereldkampioen aller tijden te maken lijkt namelijk te mislukken. Verstappen hoeft wat hemzelf betreft niet per se de jongste wereldkampioen te worden, maar wereldtitels zijn natuurlijk wel het ultieme doel van de Nederlander.

“Naar mijn mening zal hij steeds meer gefrustreerd raken. Hij zal gaan kijken waar hij wellicht wel wereldkampioen kan worden. Zonder enige twijfel is dat Mercedes. Mocht dat zo blijven, dan zal hij iets gaan verzinnen om daar binnen te komen”, fantaseert Brundle.

Max Verstappen heeft een contract tot en met 2023, maar er staan een (aantal) clausules in het contract met Red Bull. Het zal niemand verbazen dat de voorwaarden betrekking hebben over het bezitten van een winnende auto die goed genoeg is voor de wereldtitel.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.