VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Verstappen wint liever niet meer zoals vorige week op Silverstone

Verstappen wint liever niet meer zoals vorige week op Silverstone
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen verwacht niet dat hij in 2020 regelmatig een overwinning zal boeken. "Ik denk niet dat het dit seizoen heel vaak zal gebeuren", zei de Nederlander vrijdag tegenover de aanwezige pers in Barcelona.

Door de omstandigheden op Silverstone viel alles voor Max Verstappen en Red Bull-Honda samen op zondag. Hierdoor kon Verstappen de race controleren, terwijl de Mercedes-rijders worstelden met het behoud van hun banden. Verstappen weet dat dit soort omstandigheden niet altijd voor handen zijn. Hij legt de lat laag als hij zegt: "Ik denk niet dat het dit seizoen heel vaak zal gebeuren."

"We mogen niet vergeten dat Mercedes tijdens het eerste raceweekend [op Silverstone] nog sneller was. We hebben deze hoge temperaturen en zachte banden echt nodig om tegen Mercedes te kunnen vechten", aldus Verstappen, die liever de degens kruist met Mercedes in een écht gevecht, omdat zijn team de extra snelheid heeft gevonden.

Het Formule 1-team van Mercedes wil niets liever dan het opnemen tegen een waardige tegenstander. De Duitse formatie uit Stuttgart wil liever niet verliezen op de manier zoals afgelopen zondag gebeurde. En dat is waar Max Verstappen zich ook in terugvindt. "Als het in elke race [op die manier] gebeurt, dan weet ik zeker dat je het niet meer leuk zult vinden", voegt Verstappen toe.

Toch weet de Red Bull-coureur dat het voor de Formule 1, en vooral voor de fans, interessanter is als er meerdere teams en coureurs voor het podium en de zege kunnen strijden. "Het is goed voor de sport als er verschillende winnaars zijn en meer teams strijden om overwinningen", geeft Verstappen toe.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert1 reactie
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Mozes Kriebel @ 14 aug, 22:32 #41
Maar voorlopig zullen we het ermee moeten doen. Als Max in Spanje wint, dan kan er nog van alles gebeuren in het kampioenschap...
Peiling
Stelling: De tijdstraf van 10 sec. en de twee strafpunten was een te zware straf voor Hamilton
Volgende F1 Grand Prix
Eifel (Duitsland)
vrijdag 09 oktober 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 10 oktober 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 11 oktober 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Eifel (Duitsland)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.