Verstappen wil het Mercedes samen met Pérez in 2021 lastig maken

Nu Sergio Peréz heeft getekend bij het team van Red Bull Racing ziet teamgenoot Max Verstappen kansen voor Red Bull om Mercedes aan te vallen. Verstappen is niet bang voor spanningen met zijn toekomstige teamgenoot: "Checo is een aardige gast, dus ik weet zeker dat we het goed kunnen vinden met elkaar."

Verstappen wil het Mercedes samen met Pérez in 2021 lastig maken
© Getty Images/Red Bull Contentpool

In de strijd tegen het team van Mercedes was Red Bull Racing de laatste jaren praktisch een eenmansploeg. Want zowel Gasly als Albon konden Verstappen niet bijhouden. Uiteindelijk kon Verstappen in zijn eentje weinig beginnen tegen het almachtige Mercedes. Red Bull hoopt dat deze problemen met de aanstelling van Peréz verleden tijd zullen zijn.

"Peréz had een uitstekend seizoen en liet geweldige prestaties zien met het materiaal dat hij had. (…) Hij brengt veel ervaring mee in het team en ik kijk erg uit naar onze samenwerking. Hij is een aardige gast , dus ik weet zeker dat we het goed met elkaar kunnen vinden", aldus Verstappen. "Ik hoop dat we het Mercedes met twee auto's lastig kunnen maken."

De huidige teamgenoot, Alexander Albon voldeed simpelweg niet aan de verwachtingen die gelden bij een topteam als Red Bull. Albon scoorde dit jaar 105 punten, teamgenoot Verstappen haalde ruim het dubbele aantal punten, namelijk 214. Waar Verstappen dit seizoen elf podia behaalde, kwam Albon niet verder dan twee podiumplekken. Albon was dit seizoen vaker in gevecht met middenmoot teams dan dat hem lief zou zijn geweest.

Volgens Verstappen is het fijn als een teamgenoot je pusht. Ricciardo was Verstappens laatste teamgenoot die hem kon pushen. Verstappen haalde de laatste tijd uit naar Albon, zo noemde hij zijn prestaties "niet al te best" en "niet uitmuntend".

Verstappen is blij met de aanstelling van de Mexicaan. Verstappen is ervan overtuigd dat volgend seizoen beter zal gaan worden. Hij zegt dat Peréz goed is met banden, een goede coureur is en intelligent is. "Dat zal het verschil maken."

Gerelateerde onderwerpen Formule 1F1 nieuws 2020Formule 1 2021Max VerstappenMercedes F1Red Bull F1Sergio Perez
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:30 - 12:30
Tweede vrije training
15:00 - 16:00
zaterdag 17 april
Derde vrije training
12:00 - 13:00
Kwalificatie
15:00 - 16:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.