VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen was eerst voorzichtig over samenwerking met Honda

Verstappen was eerst voorzichtig over samenwerking met Honda
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen geniet momenteel van zijn zomervakantie en kan niet anders dan terugkijken op succesvolle eerste helft van GP-seizoen 2019. Twee zeges en een poleposition zijn de voorlopige balans voor de Nederlander.

Volgens Max Verstappen is het succes van de eerste twaalf races mede te danken aan Red Bull-ontwerper Adrian Newey en de nieuwe motorleverancier Honda. Zonder deze partijen was een dergelijke vooruitgang onmogelijk geweest.

"Ik ben erg tevreden. Aangezien we aan de nieuwe samenwerking met Honda begonnen, was ik aanvankelijk erg voorzichtig. Maar ik wist dat het geweldige mensen waren en dat ze goed werk zouden verrichten", laat Verstappen aan Motorsport.com weten.

Red Bull Racing maakt een wat stroeve start mee en kon niet meekomen met de concurrentie, Mercedes en Ferrari. Maar intussen is het Oostenrijkse Formule 1-team een heel stuk dichterbij gekomen aan de twee teams. "Wij kampten aan het begin van het jaar nog met kleine problemen. De auto deed om een of andere reden niet precies wat we wilden", aldus Verstappen.

Maar Red Bull Racing wist, net als in voorgaande jaren, sneller te ontwikkelen dan de concurrentie. Er is intussen een behoorlijke inhaalslag gemaakt. "We bleven er hard aan werken en in de fabriek werd ook flink gepusht om zo snel mogelijk nieuwe onderdelen op de auto te brengen. Adrian Newey zat er natuurlijk bovenop en hierdoor hadden we weer heel snel een auto waarmee het prettig rijden is."

Maar zonder Honda Racing was er weinig mogelijk geweest. Het was de onverwacht snelle ontwikkeling van de Japanse krachtbron die de doorontwikkeling van de Red Bull RB15 mogelijk maakte en dat is Max Verstappen niet ontgaan. "Ik had het idee dat Honda wilde voorkomen dat er motoren kapot gingen. Maar we zijn nu iets harder aan het pushen en het gaat nog steeds prima. De motor loopt goed, alles loopt goed. Ik denk echter wel dat dit juiste benadering is geweest."

Max Verstappen is meer dan tevreden over het verloop van zijn eerste helft van het GP-seizoen 2019. En er komt nog meer aan. Zo staat de volgende editie van de Honda-motor gepland voor het GP-weekend in Italië.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.