Verstappen vs. Ocon: 'Hopelijk kunnen we hier over vijftien jaar om lachen'

Max Verstappen werd in Brazilië beroofd zijn een zekere zesde overwinning in de Formule 1. Helaas kwam hij en Force India-rijder Esteban Ocon met elkaar in aanraking en spinde beiden.

Verstappen vs. Ocon: 'Hopelijk kunnen we hier over vijftien jaar om lachen'
©Getty Images / Red Bull Contentpool

Door de actie van beiden verloor Max Verstappen een overwinning, een zekere overwinning want de Nederlander was veel sneller dan iedereen op de baan. Na de race kwam het tot een fysieke aanvaring tussen de kemphanen, Verstappen en Ocon. Verstappen duwde de Fransman meermaals, maar daarbij bleef het dan ook.

Ocon werd tijdens de race bestraft met een stop-and-go penalty van 10 seconden en Verstappen moet zich in dienst stellen voor de internationale autosport federatie, de FIA.

Max Verstappen liet donderdag al weten dat hij vond dat hij zich nogal in heeft gehouden en zei onder andere: "Het was een normale reactie", zo vond de Nederlander. Anderen waren dat met hem eens. Red Bull-teambaas Christian Horner liet twee weken geleden al weten: "Hij [Ocon] komt er goed vanaf, met slechts een dauwpartij..."

Niettemin heeft Max Verstappen zich in de afgelopen twee weken herpakt en zich overheen gezet. "Het is gebeurd, en de rest is geschiedenis. Het is heel erg jammer, maar misschien en hopelijk kunnen we er over vijftien jaar nog om lachen", aldus Verstappen tegenover Sky Sports.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.