Verstappen vs Leclerc: Wie gaat er met de derde prijs vandoor?

Verstappen vs Leclerc: Wie gaat er met de derde prijs vandoor?
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Zondagmiddag vindt de laatste race van het seizoen 2019 plaats. Het wereldkampioenschap mag dan al beslist zijn, maar dat geldt niet om het gevecht voor de derde plaats. Verstappen staat momenteel derde met 11 punten voorsprong op Ferrari-coureur Charles Leclerc. "Ik kan winnen en ga veel risico nemen bij de start", waarschuwt Leclerc de Limburger.

Seizoen 2019 zit er bijna op, nog een race en dan blikken we alweer vooruit op 2020. Het seizoen kende veel gezichten en emoties. Toen Mercedes de eerste 8 races domineerde, verloren de fans de hoop dat het alsnog een spannend jaar zou gaan worden. Bottas was de enige uitdager van Lewis Hamilton als het ging om de titel, maar de Fin bleek al snel niet sterk genoeg te zijn.

Verstappen doorbrak de zegereeks van "de Zilverpijlen" in Oostenrijk door zijn eerste zege van het jaar te pakken. In Duitsland zag Verstappen wederom de zwart-wit geblokte vlag als eerste. Tevens kwam Ferrari steeds een stapje dichterbij, maar pas in België won de Scuderia voor het eerst met Charles Leclerc. In Monza wonnen de Italianen voor het eerst sinds 10 seizoen weer eens voor het thuispubliek. Red Bull en dan met name Max Verstappen waren minder fraai uit de zomerstop gekomen. In Singapore scoorde Verstappen weer een podiumplaats door als derde te finishen.

Verstappen viel in België voor het eerst in ruim een jaar tijd uit vanwege een botsing met Kimi Räikkönen. Ook in Japan (thuisrace van motorleverancier Honda) zag Verstappen de vlag niet. In Mexico veroverde Verstappen zijn tweede pole, maar die werd van hem afgepakt nadat bleek dat hij niet vertraagde toen er met geel werd gezwaaid vanwege de gecrashte Valtteri Bottas. Tijdens de race raakte de 22-jarige betrokken bij enkele incidenten waardoor hij uiteindelijk als 6de over de eindstreep kwam.

Vanaf Amerika loopt alles bijna weer op rolletjes met als hoogtepunt de overwinning in Brazilië. De Nederlander pakte mede door die overwinning de derde plaats in het klassement weer terug. Leclerc die een behoorlijke reeks sterke resultaten achter de kiezen had na de zomerstop, crashte met teamgenoot Vettel. Met alleen de race in Abu-Dhabi nog te gaan, staat Verstappen met 260 punten 11 punten voor op de Monegask. Het zal voor Leclerc lastig worden om die ereplaats terug te veroveren. De rivaal van Verstappen weet echter van geen opgeven en zal er morgen alles aan doen om de pupil van Dr. Helmut Marko te verslaan.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.