Verstappen vijfde op vrijdag in Abu Dhabi: "Niet helemaal tevreden"

Max Verstappen sloot de vrijdag in Abu Dhabi af als vijfde. Ook al doet de positie niet veel ter zaken, het is namelijk pas vrijdag, toch is de Nederlander niet helemaal tevreden.

Verstappen vijfde op vrijdag in Abu Dhabi: "Niet helemaal tevreden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Net als in de eerste vrije training, was ook in het tweede bedrijf op vrijdag Valtteri Bottas de snelste man op de baan. Lewis Hamilton maakte het 'feestje' voor Mercedes compleet op vrijdag. Charles Leclerc en Sebastian Vettel sloten de vrijdag als vierde en vijfde af.

Max Verstappen kwam op vrijdag niet verder dan de vijfde plek. In de eerste momenten van de tweede vrije training was Max Verstappen enige tijd de snelste,  maar dat duurde niet erg lang. Eerst gingen de Mercedessen aan Verstappen voorbij en later gingen ook de Ferrari-coureurs onder de tijd van de Nederlander door.

Volgens Max Verstappen, die niet helemaal tevreden is met het behaalde resultaat, moet hij en het team nog aan de bak. Direct na de tweede vrije training laat Verstappen weten: "Er is nog wat werk te doen. Over het algemeen was de auto niet verkeerd vandaag, maar ik ben nog niet helemaal tevreden."

"Over het algemeen was het een redelijke vrijdag. Ik ben nog niet helemaal tevreden met de balans en er waren nog wat dingen die we moeten uitzoeken, maar over het algemeen ben ik best tevreden", aldus Verstappen.

"Mercedes ziet er weer erg sterk uit en het zal lastig zijn om hen te verslaan, maar ik denk dat het morgen weer erg dicht bij elkaar zal zitten. We gaan de data vanavond verder analyseren, maar er waren geen verrassingen. De soft banden zijn snel voor één ronde en daarna treedt het verval in, maar dat was te verwachten."

Verstappen's teamgenoot Alex Albon sloot de vrijdag als zesde af, iets minder dan een halve seconde langzamer dan Max Verstappen.

Uitslag VT2 GP Abu Dhabi

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
GP Australië
vrijdag 13 maart 2020
02:00 - 03:30Eerste vrije training
06:00 - 07:30Tweede vrije training
zaterdag 14 maart 2020
04:00 - 05:00Derde vrije training
07:00 - 08:00Kwalificatie
zondag 15 maart 2020
06:10 - 08:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.