VT1uitslag
VT2uitslag
VT3 8 aug - 12:00
QUALI 8 aug - 15:00
RACE 9 aug - 15:10

Verstappen vijfde op vrijdag in Abu Dhabi: "Niet helemaal tevreden"

Verstappen vijfde op vrijdag in Abu Dhabi: "Niet helemaal tevreden"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen sloot de vrijdag in Abu Dhabi af als vijfde. Ook al doet de positie niet veel ter zaken, het is namelijk pas vrijdag, toch is de Nederlander niet helemaal tevreden.

Net als in de eerste vrije training, was ook in het tweede bedrijf op vrijdag Valtteri Bottas de snelste man op de baan. Lewis Hamilton maakte het 'feestje' voor Mercedes compleet op vrijdag. Charles Leclerc en Sebastian Vettel sloten de vrijdag als vierde en vijfde af.

Max Verstappen kwam op vrijdag niet verder dan de vijfde plek. In de eerste momenten van de tweede vrije training was Max Verstappen enige tijd de snelste,  maar dat duurde niet erg lang. Eerst gingen de Mercedessen aan Verstappen voorbij en later gingen ook de Ferrari-coureurs onder de tijd van de Nederlander door.

Volgens Max Verstappen, die niet helemaal tevreden is met het behaalde resultaat, moet hij en het team nog aan de bak. Direct na de tweede vrije training laat Verstappen weten: "Er is nog wat werk te doen. Over het algemeen was de auto niet verkeerd vandaag, maar ik ben nog niet helemaal tevreden."

"Over het algemeen was het een redelijke vrijdag. Ik ben nog niet helemaal tevreden met de balans en er waren nog wat dingen die we moeten uitzoeken, maar over het algemeen ben ik best tevreden", aldus Verstappen.

"Mercedes ziet er weer erg sterk uit en het zal lastig zijn om hen te verslaan, maar ik denk dat het morgen weer erg dicht bij elkaar zal zitten. We gaan de data vanavond verder analyseren, maar er waren geen verrassingen. De soft banden zijn snel voor één ronde en daarna treedt het verval in, maar dat was te verwachten."

Verstappen's teamgenoot Alex Albon sloot de vrijdag als zesde af, iets minder dan een halve seconde langzamer dan Max Verstappen.

Uitslag VT2 GP Abu Dhabi

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.