Verstappen vijfde op Silverstone: "Had op het podium moeten staan"

Max Verstappen maakte een prima start mee op Silverstone en ook de race verliep voorspoedig. Na zijn pitstop kon hij door een perfect uitgevoerde pitstop voor Leclerc de baan weer op komen. Maar helaas na enkele honderden meters na de uitgang van de pitstraat liet Verstapen de deur open staan voor Leclerc.

Verstappen vijfde op Silverstone: "Had op het podium moeten staan"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Later in de race kwam Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi in de grindbak terecht, hij kon er niet meer uitkomen. Hierop kwam er de safety car de baan op, en Verstappen dook vrijwel direct weer de pits in voor wederom vers rubber. Een ronde later deed Leclerc dat ook en hierdoor kwam hij achter Max Verstappen en Pierre Gasly op plek zes de baan weer op.

De race werd vervolgd en nadat Verstappen zijn teamgenoot had verschalkt ging hij op jacht naar Sebastian Vettel, die er ook aan moest geloven. Het leek weer op een opmars zoals we die twee weken geleden ook mochten aanschouwen. Maar zo ver kwam het niet. Nadat Vettel werd ingehaald door Verstappen probeerde hij de Nederlander weer van de derde plek te beroven. Vettel verremde zich en knalde hard tegen de achterkant van Verstappen.

Hierop werd de wagen van de Nederlander op de curbstones gelanceerd en hij kwam met vier wielen van de grond en belandde in de grindbak. Wonder boven wonder kon Verstappen uit de grindbak komen en de race weer voortzetten. Max werd uiteindelijk afgevlagd als vijfde.

Over het incident met Vettel kijkt Verstappen terug: "Hij heeft zijn verontschuldigingen aangeboden en het is weer oké", zegt Verstappen. "Wat kun je anders doen. Sebastian remde later dan mij. Hij verremde zich en raakte mijn achterkant. Het is natuurlijk balen, want we hadden op het podium moeten staan. Uiteindelijk ben ik blij dat ik nog door kon rijden. Ik ging over de kerbs en door de grindbak. De stoel zat daarna helemaal los en de stuurbekrachtiging deed het niet meer echt. Ook had ik best veel schade aan de vloer. Uiteindelijk ben ik toch nog blij om als vijfde te eindigen, alleen jammer dat we niet het resultaat kregen dat we verdienden."

De meest spannende momenten van de race waren toch wel de duels die de Nederland uitvocht met Ferrari-coureur Charles Leclerc. "Het waren harde en agressieve gevechten, dus dat was goed. Volgens mij was hij nog een beetje zuur van Oostenrijk, dus hij ging er vol voor natuurlijk. Ik wilde niet riskeren dat ik wat kapot zou rijden, want de race duurde nog lang en we waren duidelijk sneller. Maar het was goed om te zien en mooi om mee te maken."

Tijdens hun eerste pitstop kwamen Verstappen en Leclerc tegelijk binnen. "Nadat ik de pits uit kwam, verremde ik mij een beetje en daardoor kwam hij mij weer voorbij. Als we iets eerder voorbij de Ferrari waren gekomen, had het er nog wat beter uit gezien. Daarna heeft het team een goede call gemaakt met de tweede pitstop naar de harde band. Daarmee hadden we een voordeel op Leclerc."

Verstappen vervolgt: "Daarna zag het er weer goed uit. We hadden een goede snelheid. Ik liep in op Vettel, terwijl ik ook mijn banden spaarde. Ik ging ervoor bij Vettel. Ik ging buitenom en ik verdedigde in bocht zeventien, maar toen kreeg ik een beuk van achter. Op zich was het een prima wedstrijd, alleen jammer dat je eraf wordt gereden."Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race