VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen vijfde in Abu Dhabi: "Positief verrast door snelheid"

Verstappen vijfde in Abu Dhabi: "Positief verrast door snelheid"
Foto: Max Verstappen #33 (Red Bull) - Bron: Red Bull Racing

Max Verstappen liet voor de race op Yas Marina circuit dan wel weten dat hij voor vuurwerk ging, toch moest de Nederlander genoegen nemen met de vijfde plaats in Abu Dhabi. Ondanks dat er niet meer in zat tijdens de laatste Grand Prix van 2017, was de Red Bull-coureur toch te spreken over de snelheid van de Red Bull RB13.

Hij kon Ferrari-coureur redelijk goed volgen en zelfs op een gegeven moment naderen om een inhaalactie te wagen. Echter werd Verstappen gehinderd door achterblijvers. Dit kostte Max Verstappen enkele seconden en dat gat kon hij wel weer dicht rijden, maar hij kon geen bedreiging meer vormen voor de Ferrari-coureur.

"Ik heb het geprobeerd bij Räikkönen, maar hij hield gewoon overal goed de deur dicht, dus het was jammer dat ik hem niet voorbij kwam. Op deze baan kun je totaal niet inhalen. Ik kwam tot op anderhalve seconde van hem, maar merkte al binnen twee seconden dat inhalen er niet in zat", vertelt Verstappen na de race in Abu Dhabi.

"Ik was positief verrast door de snelheid die we hadden en de balans was vandaag een stuk beter. Dat was positief. Verder was het een redelijk saaie wedstrijd", aldus Max Verstappen na afloop van de race.

Door: Redactie0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.