Verstappen vierde in Franse kwalificatie: "Maximale eruit gehaald"

Verstappen vierde in Franse kwalificatie: "Maximale eruit gehaald"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen zal zondagmiddag om 15:10 uur vanaf de vierde startpositie aan de Franse Grand Prix beginnen. Volgens de Red Bul-coureur zat er gewoon niet meer in en kon hij, zoals hij achteraf zelf zegt "blij zijn met de tweede startrij."

"Ik denk dat we weer het maximale eruit hebben gehaald", steekt de Nederlander na afloop van de kwalificatie van wal. "Mijn ronde was niet helemaal top, omdat de auto zich in de laatste twee bochten wat vreemd gedroeg. Dat moeten we nog even nakijken. Ik denk dat we anders wel in de buurt van de rondetijd van Ferrari hadden gezeten."

De grote verrassing in de top tien was het resultaat van de McLaren-rijders, die beslag wisten te leggen op de vijfde en zesde startplek. "Het lijkt er nu op dat McLaren dicht bij ons in de buurt zit, maar normaal gesproken zouden we toch drie, vier tienden voor hun moeten zitten. Maar goed, we hebben weer gemaximaliseerd en ik ben blij om op de tweede startrij te staan."

Gedurende de kwalificatie veranderde de wind van richting en dat had gevolgen voor onder andere Max Verstappen, maar ook voor de rest uiteraard. "De auto’s zijn het hele jaar al gevoelig voor de wind en dat is niet erg fijn. Tijdens mijn eerste ronde in Q3 had ik een momentje in bocht zes, dus dat was niet ideaal. Je moet er gewoon mee proberen om te gaan", aldus Max Verstappen.

Nieuwe F1-bolides 2020: Klik hier om de agenda te bekijken met onthullingen van de nieuwe F1-bolides.


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.