VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen verwacht geen voordeel te hebben in tweede Britse GP-weekend

Verstappen verwacht geen voordeel te hebben in tweede Britse GP-weekend
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De ontknoping van de Britse Formule 1-race was ongekend chaotisch en spannend. Ondanks dat Lewis Hamilton als eerste over de meet kwam, hij had maar iets meer dan vijf seconden voorsprong op Max Verstappen. Beide Mercedes-coureurs kregen te maken met een lekke linker voorband.

Terwijl Valtteri Bottas buiten de punten finishte, kon Lewis Hamilton met de hakken over de sloot de race nog winnen. Verstappen kwam met rasse schreden dichterbij, maar moest op de eindstreep toch nog ruim vijf seconden prijsgeven op de Brit. Verstappen sloot het eerste Britse GP-weekend af als tweede, iets wat niemand voor mogelijk had gehouden.

Niet alleen de Mercedes-coureurs kregen te maken met extreme bandenslijtage aan de linker voorzijde, ook Carlos Sainz miste WK-punten nadat hij vanuit de top tien uitviel in de laatste ronde, maar nog als dertiende werd geklasseerd. Is er een probleem met de Pirelli-banden? Waarschijnlijk niet. Het komt door de slijtage van de linker voorbanden, die het op Silverstone buitengewoon zwaar hebben.

Volgend raceweekend wordt er een andere bandencompound gebruikt. Dat is vooraf bedacht door Pirelli en de sport. Als de banden dit weekend al erg makkelijk slijten, onder de huidige omstandigheden, dan is het dus niet ondenkbaar dat de zachtere compound - die in het tweede Britse raceweekend wordt gebruikt - het nog zwaarder krijgen. Met die vraag gaat de Formule 1 richting het tweede GP-weekend op Silverstone.

Volgens Max Verstappen zal hij niet veel voordeel krijgen uit het probleem wat zich vandaag voordeed bij de Mercedes-coureurs. "Dat denk ik niet, want zij gaan gewoon iets minder hard rijden [zodat die slijtage niet optreedt] en dan zijn ze nog steeds te snel", voorspelt Verstappen. "Mercedes kan gewoon nog een extra pitstop plannen, ze zijn gewoon te snel."

Iets wat Verstappen in zijn antwoordt tegenover Jack Plooij niet meenam is dat het volgende week een stuk warmer is dan vandaag. Op vrijdag en zaterdag kan het kwik oploopen tot wel 32 graden. Op zondag is het iets minder warm, maar toch wordt het nog 28 graden Celsius.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.