VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen vastbesloten om druk uit te oefenen op Hamilton

Verstappen vastbesloten om druk uit te oefenen op Hamilton
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton heeft het in de afgelopen jaren veel te makkelijk gehad, vindt Max Verstappen. De Brit kon bijna met twee vingers in de neus vijf kampioenschappen binnen hengelen in de periode dat hij voor Mercedes reed. Alleen van zijn voormalig Nico Rosberg, die er in 2016 met de wereldtitel van door ging, heeft hij tegenstand gehad.

Max Verstappen is vastbesloten om de druk bij Lewis Hamilton dit jaar op te voeren. "Hij heeft alleen zijn teamgenoot gehad, die het hem moeilijk kon maken", aldus Verstappen tegenover persbureau Reuters. "De auto is in alle seizoenen veel te dominant geweest, niemand kon hen stoppen." Hamilton is volgens de Nederlander nooit echt aan een "stresstest" onderworpen. "Het was iets te gemakkelijk voor hem", zei Verstappen. "Ik ben zeer gemotiveerd om de eerste te zijn die druk op hem uitoefent, en hij weet dat."

Of Verstappen dit seizoen de juiste gereedschappen in handen heeft om het Mercedes meer dan lastig te maken dat weten we pas op zondag 15 maart. Aan de motivatie van de Limburger hoeft niemand te twijfelen. "Als je het vuur niet in je hebt en niet gelooft dat het mogelijk is, kun je beter thuis blijven", besluit Verstappen.

Woensdag was Max Verstappen nog te gast op Circuit Zandvoort, waar hij het nieuwe duincircuit inwijdde met enkele ronden in een Red Bull-bolide en een Aston Martin auto. De Red Bull-coureur genoot van zijn nieuwe ervaring en straalt zelfvertrouwen uit. Wordt 2020 zijn jaar? Laten we het hopen en laten we hopen dat GP-seizoen 2020 een geweldig jaar wordt, wat de geschiedenisboeken in gaat.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.