Verstappen: "Vanaf pole starten en alles winnen, dan is het maar saai"

Verstappen: "Vanaf pole starten en alles winnen, dan is het maar saai"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl de meesten genieten van de inhaalacties van Max Verstappen, lijkt het de Nederlandse sterrijder van Red Bull Racing niet verkeerd als hij iedere race vanaf pole position kan winnen. Daarover waren de meningen van de aanwezige topsporters in het Ziggo Sport-programma Peptalk verdeeld.

Max Verstappen schoof maandagavond aan bij het programma Peptalk van Ziggo Sport. Naast de Nederlandse Formule 1-coureur waren ook shorttrackster Suzanne Schulting en tennisster Kiki Bertens te gast. Het trio werd een stelling voorgelegd: 'Wat als Max elke race vanaf pole position mag beginnen'. "Het zou mij niks lijken hoor", steekt Schulting van wal. "Het is toch prachtig om via mooie inhaalacties iedereen te verslaan en dan te winnen?", lichtte de shorttrackster toe.

Kiki Bertens kiest het tegenovergestelde en zou de voorkeur er aan geven om iedere race vanaf pole te starten. "Natuurlijk. Je begint vooraan en je hebt de grootste kans om te winnen. En dat wil je toch? Daar gaat het toch om? Overwinningen!", aldus de tennisster.

Max Verstappen heeft een mening die een beetje tussen in die van Schulting en Bertens zit. "Soms is het fijn om vanaf pole weg te kunnen rijden en door te kunnen rijden naar de zege. Maar het is soms ook lekker om de hele race een gevecht te moeten leveren." Uiteindelijk zwicht Verstappen 'onder druk' en neigt toch meer naar de mening van Bertens. "Dan maar vanaf pole starten en alles winnen. Dan is het maar saai", lachte Verstappen, die zeer ontspannen oogde.

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.