VT110 jul - 11:00
VT210 jul - 15:00
VT311 jul - 12:00
QUALI11 jul - 15:00
RACE12 jul - 15:10

Verstappen valt na incident met Leclerc uit in Japan

Verstappen valt na incident met Leclerc uit in Japan
© F1

De kansen op een podium voor Max Verstappen zijn vlak na de start voor de Grand Prix van Japan verdwenen. De Nederlander werd door Charles Leclerc van de baan gekegeld en moest in ronde 16 opgeven.

De ambities van Max Verstappen om in Japan een podium te scoren zijn door toedoen van Charles Leclerc, weggevaagd. Verstappen had een zeer goed start en leek na de eerste bocht de derde positie te kunnen pakken en behouden. Maar Leclerc reed tegen Verstappen aan en de Nederlander spinde. Vervolgens moest hij achteraan sluiten.

"He?? Wat, wat, waar moest ik naartoe dan? Hij [Leclerc] reed tegen mij op", aldus Verstappen stomverbaasd, in reactie op de melding dat er geen onderzoek plaatsvindt naar het incident tussen de Nederlander en Leclerc.

Echter tien minuten later wordt het incident dan toch onderzocht. Max Verstappen, die op dat moment achter Daniil Kvyat op de zestiende plaats reed, kan na de aanvaring niet veel meer uithalen.

Leclerc raakte Verstappen op de rechter sidepod en daarbij zal ook de vloer deels geraakt zijn. Per ronde is Verstappen ongeveer drie seconden langzamer dan mannen aan de kop van het veld, de balans was compleet verdwenen. De auto was onbestuurbaar geworden.

Over de boardradio maakte Verstappen er steeds melding van dat hij niet kon remmen. En als hij dat wel deed, dan begon de auto te zwabberen. Zeer teleurstellend voor Max Verstappen en Red Bull-Honda die toch wel meer van dit weekend hadden verwacht.

Max Verstappen parkeerde zijn RB15 in de zestiende ronde in de pitbox. Op dat moment probeerde Leclerc, die intussen een nieuwe voorvleugel had gekregen en zijn linker spiegel kwijt was geraakt na de aanvaring, op de tiende plek.

De wedstrijdleiding laat weten dat het incident tussen Verstappen en Leclerc na de wedstrijd verder wordt onderzocht.

Intussen heeft Leclerc een dubbele tijdstraf gekregen.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Oostenrijk (2)
vrijdag 10 juli 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 11 juli 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 12 juli 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Oostenrijk (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.