Verstappen valt na incident met Leclerc uit in Japan

De kansen op een podium voor Max Verstappen zijn vlak na de start voor de Grand Prix van Japan verdwenen. De Nederlander werd door Charles Leclerc van de baan gekegeld en moest in ronde 16 opgeven.

Verstappen valt na incident met Leclerc uit in Japan
© F1

De ambities van Max Verstappen om in Japan een podium te scoren zijn door toedoen van Charles Leclerc, weggevaagd. Verstappen had een zeer goed start en leek na de eerste bocht de derde positie te kunnen pakken en behouden. Maar Leclerc reed tegen Verstappen aan en de Nederlander spinde. Vervolgens moest hij achteraan sluiten.

"He?? Wat, wat, waar moest ik naartoe dan? Hij [Leclerc] reed tegen mij op", aldus Verstappen stomverbaasd, in reactie op de melding dat er geen onderzoek plaatsvindt naar het incident tussen de Nederlander en Leclerc.

Echter tien minuten later wordt het incident dan toch onderzocht. Max Verstappen, die op dat moment achter Daniil Kvyat op de zestiende plaats reed, kan na de aanvaring niet veel meer uithalen.

Leclerc raakte Verstappen op de rechter sidepod en daarbij zal ook de vloer deels geraakt zijn. Per ronde is Verstappen ongeveer drie seconden langzamer dan mannen aan de kop van het veld, de balans was compleet verdwenen. De auto was onbestuurbaar geworden.

Over de boardradio maakte Verstappen er steeds melding van dat hij niet kon remmen. En als hij dat wel deed, dan begon de auto te zwabberen. Zeer teleurstellend voor Max Verstappen en Red Bull-Honda die toch wel meer van dit weekend hadden verwacht.

Max Verstappen parkeerde zijn RB15 in de zestiende ronde in de pitbox. Op dat moment probeerde Leclerc, die intussen een nieuwe voorvleugel had gekregen en zijn linker spiegel kwijt was geraakt na de aanvaring, op de tiende plek.

De wedstrijdleiding laat weten dat het incident tussen Verstappen en Leclerc na de wedstrijd verder wordt onderzocht.

Intussen heeft Leclerc een dubbele tijdstraf gekregen.Formule 1 podcast

GP Brazilië 2019 - Nabeschouwing: Een terugblik op de spectaculaire Grand Prix van Brazilië die dit weekend verreden werd op het circuit Autodromo Jose Carlos Pace, dat beter bekend staat als Interlagos.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Abu Dhabi (VAE)
vrijdag 29 november 2019
10:00 - 11:30Eerste vrije training
14:00 - 15:30Tweede vrije training
zaterdag 30 november 2019
11:00 - 12:00Derde vrije training
14:00 - 15:00Kwalificatie
zondag 01 december 2019
14:10 - 16:10Race
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2019 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.