Verstappen tweede in Abu Dhabi: "De snelheid was prima"

Max Verstappen heeft knap zijn tweede startplek weten te behouden in Abu Dhabi. De Nederlander kwam als tweede over de eindstreep en liet zo Charles Leclerc - die als derde over de finish kwam - achter zich in de race en het kampioenschap.

Verstappen tweede in Abu Dhabi: "De snelheid was prima"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Een ronde na de start verloor Verstappen zijn tweede plek aan Ferrari-coureur Charles Leclerc. Maar later in de race kon de Red Bull-coureur de Monegask met een mooie inhaalactie terugverwijzen naar de derde plek.

"We zaten op een andere strategie dan Ferrari", vertelt Verstappen na de race. "Zij gingen vrij vroeg naar binnen, terwijl wij lang doorreden. Leclerc ging in de eerste ronde aan me voorbij, maar daarna was de snelheid eigenlijk best prima. Mercedes en Hamilton waren vandaag te snel, maar terugkijkend was het een positief seizoen. Het is dan ook mooi om het kampioenschap op een derde plek af te sluiten."

Verstappen ondervond gedurende de tweede helft van de wedstrijd enkele technische probleempjes, al gooiden deze geen roet in het eten: "Er waren wat kleine dingetjes, maar dat had wat betreft onze positie geen verschil gemaakt."

Het is een lang seizoen geweest en het is dan ook tijd voor een welverdiende vakantie: "We werken hard, maar het is goed om even vrij te zijn en de komende tijd met familie en vrienden door te brengen. Dan zijn de batterijen voor volgend jaar ook weer opgeladen, zodat we sterker terug kunnen komen in 2020", aldus Verstappen.

Uitslag Race GP Abu Dhabi

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.