Verstappen tweede in Abu Dhabi: "De snelheid was prima"

Verstappen tweede in Abu Dhabi: "De snelheid was prima"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft knap zijn tweede startplek weten te behouden in Abu Dhabi. De Nederlander kwam als tweede over de eindstreep en liet zo Charles Leclerc - die als derde over de finish kwam - achter zich in de race en het kampioenschap.

Een ronde na de start verloor Verstappen zijn tweede plek aan Ferrari-coureur Charles Leclerc. Maar later in de race kon de Red Bull-coureur de Monegask met een mooie inhaalactie terugverwijzen naar de derde plek.

"We zaten op een andere strategie dan Ferrari", vertelt Verstappen na de race. "Zij gingen vrij vroeg naar binnen, terwijl wij lang doorreden. Leclerc ging in de eerste ronde aan me voorbij, maar daarna was de snelheid eigenlijk best prima. Mercedes en Hamilton waren vandaag te snel, maar terugkijkend was het een positief seizoen. Het is dan ook mooi om het kampioenschap op een derde plek af te sluiten."

Verstappen ondervond gedurende de tweede helft van de wedstrijd enkele technische probleempjes, al gooiden deze geen roet in het eten: "Er waren wat kleine dingetjes, maar dat had wat betreft onze positie geen verschil gemaakt."

Het is een lang seizoen geweest en het is dan ook tijd voor een welverdiende vakantie: "We werken hard, maar het is goed om even vrij te zijn en de komende tijd met familie en vrienden door te brengen. Dan zijn de batterijen voor volgend jaar ook weer opgeladen, zodat we sterker terug kunnen komen in 2020", aldus Verstappen.

Uitslag Race GP Abu Dhabi

Door: Ries Boogert

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.