Bijna drie-tiende sneller

Verstappen trapt in Bahrein als snelste af, Perez op P6

Max Verstappen heeft vandaag in de eerste vrije training de snelste ronde gereden. De Nederlander reed een rondetijd van 1:31.394 en zette Valtteri Bottas, die de tweede plek opeiste op bijna drie-tiende van een seconde. Lando Norris werd derde, vlak voor de deur van Lewis Hamilton, die deze sessie genoegen moest nemen met P4.

Verstappen trapt in Bahrein als snelste af, Perez op P6
© Honda Racing F1 | Max Verstappen op vrijdag in actie in Bahrein 2021.

Het werd al verwacht en die verwachtingen kwamen uit. Met 35 graden Celsius was het erg warm in Bahrein. Het asfalt bereikte een temperatuur van maar liefst 47 graden. Daarnaast stond er nauwelijks wind en dat maakte het er dus niet koeler op. Maar dat mocht de pret niet drukken voor Max Verstappen. Hij was de snelste man op de baan in deze eerste vrije training van het seizoen.

Toen de lichten aan het eind van de pitstraat om exact 12:30 uur op groen sprongen was het Fernando Alonso die als eerste de baan op ging. Hij werd gevolgd door enkele anderen en na een eerste installatie gingen de meesten, op Alonso en Ocon, weer de pits in. De laatsten die de baan op gingen waren Max Verstappen en Valtteri Bottas.

Toen de sessie goed op gang begon te komen - er zijn dit jaar maar 60 minuten beschikbaar in de VT's - waren het Lando Norris en zijn McLaren-teamgenoot Daniel Ricciardo die als eersten een serieuze rondtijd lieten noteren. En met serieus moet nog gedachten worden aan tijden die enkele seconden verwijderd waren van de snelste tijd van Verstappen in de wintertest.

Vrijwel onmiddellijk werd het weer als vanouds een strijd tussen de Red Bull van Max Verstappen en de Mercedessen. Maar het verschil was dit keer dat ook Sergio Perez zich kwam bemoeien met de rangorde boven in de tijdenlijsten. Nadat de coureurs van Mercedes en Red Bull hun eerste ronden hadden gereden gingen ze de pits weer in.

Met nog 30 minuten op de klok was het, de op dat moment snelste man, Lewis Hamilton die weer naar buiten kwam. En al snel volgde zijn teamgenoot Bottas zijn voorbeeld. Achter het snelste kwartet waren het Leclerc, Gasly, Norris, Tsunoda, Sainz en Vettel die de top tien compleet maakten, in het eerste halve uur.

Terwijl de Mercedessen weer hun ronden begonnen te rijden, was het Lando Norris die zijn McLaren de sporen gaf en met ruim drie-tiende Hamilton en de rest achter zich liet. Ook Ricciardo meldde zich in de kopgroep, net als Charles Leclerc, die de tweede plek claimde. Er stonden op dat moment nog 15 minuten op de klok.

Lando Norris kon redelijk lang zijn eerste plek behouden, maar enige tijd later was het eerst Valtteri Bottas die zijn plek opeiste en uiteindelijk claimde Max Verstappen P1 in deze sessie.

Alpine F1 leek geen snelheid te hebben, maar het team voerde in deze eerste sessie nog wat aerodynamische tests uit, waardoor Ocon en Alonso niet hoger kwamen dan een vijftiende en zestiende positie op de tijdenlijst. Die tijdenlijst werd afgesloten door de Haas-rookies Mick Schumacher op P19 en Nikita Mazepin op P20.

Om 16:00 uur volgt de tweede vrije training en dan zijn de omstandigheden vergelijkbaar met die van de kwalificatie op zaterdag. De temperatuur zal dan iets dalen, maar de baan zal zeker flink afkoelen. Dat is dan ook de reden dat de meeste ronden in VT1 werden afgelegd op de softs, zodat de mediums in VT2 aan de beurt komen.

Check hier de uitslag van de eerste vrije training in Bahrein 2021.

Gerelateerde onderwerpen Formule 1Lando NorrisLewis HamiltonMax VerstappenMcLaren F1Mercedes F1Red Bull F1Sergio PerezValtteri Bottas
Net binnen
Lees meer racenieuws
F1 Grand Prix 2021
Up Next
Emilia-Romagna
vrijdag 16 april
Eerste vrije training
11:00 - 12:00
Tweede vrije training
14:30 - 15:30
zaterdag 17 april
Derde vrije training
11:00 - 12:00
Kwalificatie
14:00 - 15:00
zondag 18 april
Race
15:00 - 17:00
Meer Emilia-Romagna GP Volledige F1-kalender
Meer Formule 1 nieuws
MotorsportZ
MotorsportZ is een onafhankelijk platform waar sinds 2016 racenieuws wordt gepubliceerd. We schrijven over Formule 1, IndyCar en andere raceklassen.
Formule 1
MotorsportZ publiceert dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
IndyCar Series
Op MotorsportZ wordt ook geschreven over Rinus VeeKay die in 2021 opnieuw in de IndyCar Series uitkomt voor het team van Ed Carpenter Racing.
Andere raceklassen


Naast F1 en Indy wordt er op MotorsportZ ook aandacht geschonken aan andere raceklassen. Formule 2, Formule 3, W-series, DTM, WEC en dergelijken.