Verstappen tevreden na vrijdagsessies: "Goed hersteld"

Verstappen tevreden na vrijdagsessies: "Goed hersteld"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen moest in de eerste vrije training in Japan genoegen nemen met de vijfde plaats op de tijdenlijst. Maar ik de tweede training ging het een stuk beter "We hebben ons goed hersteld", aldus Verstappen.

Max Verstappen heeft op vrijdag de derde tijd laten noteren en daarmee lijkt Red Bull-Honda in staat om weerstand te kunnen bieden aan Ferrari en Mercedes. Ook al was Mercedes nog een stuk sneller dan wenselijk is voor Red Bull, toch heeft de Nederlandse Red Bull-coureur zich goed kunnen weren.

"De eerste vrije training was niet best", verklaart Verstappen na de tweede vrije training. "Maar tijdens de tweede vrije training zijn we met stappen vooruit gegaan. Dat ziet er goed uit, maar Mercedes is erg snel en we hebben nog wat meer werk te doen. Maar we hebben ons goed hersteld."

De derde vrije training komt in zijn geheel te vervallen, omdat deze is afgelast door de FIA en de lokale organisatie. De kwalificatie wordt verreden op zondagochtend om 10:00 uur lokale tijd (03:00 uur Nederlandse tijd).

Hopelijk is de baan in Suzuka op dat tijdstip goed genoeg om een kwalificatie te rijden. Want mocht dat niet zo zijn, dan is het niet ondenkbaar dat de uitslag van de tweede vrije training wordt gebruikt om een startopstelling voor de race op zondag te realiseren.

F1-kalender 2020: Klik hier om de Formule 1-kalender in je mobiel of tablet te zetten. Super handig!


0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.