Verstappen tevreden na vrijdagsessies: "Goed hersteld"

Max Verstappen moest in de eerste vrije training in Japan genoegen nemen met de vijfde plaats op de tijdenlijst. Maar ik de tweede training ging het een stuk beter "We hebben ons goed hersteld", aldus Verstappen.

Verstappen tevreden na vrijdagsessies: "Goed hersteld"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft op vrijdag de derde tijd laten noteren en daarmee lijkt Red Bull-Honda in staat om weerstand te kunnen bieden aan Ferrari en Mercedes. Ook al was Mercedes nog een stuk sneller dan wenselijk is voor Red Bull, toch heeft de Nederlandse Red Bull-coureur zich goed kunnen weren.

"De eerste vrije training was niet best", verklaart Verstappen na de tweede vrije training. "Maar tijdens de tweede vrije training zijn we met stappen vooruit gegaan. Dat ziet er goed uit, maar Mercedes is erg snel en we hebben nog wat meer werk te doen. Maar we hebben ons goed hersteld."

De derde vrije training komt in zijn geheel te vervallen, omdat deze is afgelast door de FIA en de lokale organisatie. De kwalificatie wordt verreden op zondagochtend om 10:00 uur lokale tijd (03:00 uur Nederlandse tijd).

Hopelijk is de baan in Suzuka op dat tijdstip goed genoeg om een kwalificatie te rijden. Want mocht dat niet zo zijn, dan is het niet ondenkbaar dat de uitslag van de tweede vrije training wordt gebruikt om een startopstelling voor de race op zondag te realiseren.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race