Verstappen tevreden, maar weet niet of de RB16 goed genoeg is

Verstappen tevreden, maar weet niet of de RB16 goed genoeg is
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen kon tijdens de vierde testdag in Barcelona opnieuw een flink aantal ronden rijden. Wat dat betreft kan Red Bull Racing niet meer dan tevreden zijn, de data en informatie gaan ruimschoots richting het team uit Oostenrijk, alhoewel teamgenoot Albon in de ochtend wat problemen had om opgang te komen.

Max Verstappen kon op de eerste testdag van de tweede wintertest opnieuw een groot aantal ronden rijden. De Nederlander kwam tot maar liefst 83 ronden en liet een tweede tijd noteren van 1:17.347, afgelegd op de gele medium (C3) banden van Pirelli. Al met al kan Verstappen terugkijken op een productieve middag op Circuit de Catalunya.

"We reden de hele tijd twee snelle ronden met daartussen een cooldown-ronde, waarna we weer een lange run deden. Dit deden we aaneengesloten, dus ik kwam de pits binnen voor een aanpassing aan de voorvleugel en ging weer door. Dat is ook hoe we willen testen", aldus Verstappen tegenover onder andere de redactie van Verstappen.nl. "Het is nu nog lastig om te zeggen of de auto goed genoeg is. Alles voelt snel en het voelt alsof we veel grip hebben, maar dat hebben de andere auto's ook. Testen zegt dus nog niet zo heel veel. Het belangrijkste is dat we veel dingen uitproberen en weten waar de auto op reageert."

De verwachtingen voor 2020 zijn hooggespannen, maar Verstappen relativeert. "We moeten het beter doen dan vorig jaar en daar werken we ook hard aan. Tot nu toe voelt de auto zeker als een verbetering, maar dat moet ook als je voor het kampioenschap wilt vechten. We focussen ons gewoon op onszelf, en dan zien we in Melbourne waar we staan", aldus de Nederlander, die een van de betere wintertests meemaakt.

Tot slot geeft Verstappen een korte uitleg over zijn spin in bocht tien, vlak voor het einde van de sessie: "Ik spinde ineens, maar dat was niet mijn fout. We gaan dat nog onderzoeken."

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.