Verstappen teleurgesteld: "Vierde of vijfde, dan mogen we blij zijn"

Max Verstappen heeft na de kwalificatie in Rusland niets om blij over te zijn. Hij kwam niet verder dan de vierde plek en start morgen minimaal vanaf de negende plek, dit door zijn gridstraf voor het wisselen van een motor.

Verstappen teleurgesteld: "Vierde of vijfde, dan mogen we blij zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Het leek er na vrijdag en zaterdagochtend op dat Max Verstappen over materiaal beschikte om mee te knokken voor de poleposition. Maar niets was minder waar. Een vierde plek was het enige wat de Nederlander kon bereiken.

Na de kwalificatie sprak Ziggo Sport's Jack Plooij kort met Verstappen en zijn gezicht stond op 'niet blij', om het zachtjes uit te drukken. "Er zat niet meer in. De laatste sector was niet top en het begon harder te waaien. Dat geeft problemen aan de achterkant", aldus Verstappen.

Over zijn kansen in de race is Verstappen allerminst optimistisch. Volgens hem zit er geen podium in. "Zij [Ferrari en Mercedes] zijn redelijk snel. We mogen blij zijn als we vierde of vijfde worden", besluit een zeer teleurgestelde Max Verstappen bij Jack Plooij.Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister