VT1uitslag
VT2uitslag
VT3uitslag
QUALIuitslag
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen teleurgesteld: "Vierde of vijfde, dan mogen we blij zijn"

Verstappen teleurgesteld: "Vierde of vijfde, dan mogen we blij zijn"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen heeft na de kwalificatie in Rusland niets om blij over te zijn. Hij kwam niet verder dan de vierde plek en start morgen minimaal vanaf de negende plek, dit door zijn gridstraf voor het wisselen van een motor.

Het leek er na vrijdag en zaterdagochtend op dat Max Verstappen over materiaal beschikte om mee te knokken voor de poleposition. Maar niets was minder waar. Een vierde plek was het enige wat de Nederlander kon bereiken.

Na de kwalificatie sprak Ziggo Sport's Jack Plooij kort met Verstappen en zijn gezicht stond op 'niet blij', om het zachtjes uit te drukken. "Er zat niet meer in. De laatste sector was niet top en het begon harder te waaien. Dat geeft problemen aan de achterkant", aldus Verstappen.

Over zijn kansen in de race is Verstappen allerminst optimistisch. Volgens hem zit er geen podium in. "Zij [Ferrari en Mercedes] zijn redelijk snel. We mogen blij zijn als we vierde of vijfde worden", besluit een zeer teleurgestelde Max Verstappen bij Jack Plooij.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.