VT1 3 jul - 11:00
VT2 3 jul - 15:00
VT3 4 jul - 12:00
QUALI 4 jul - 15:00
RACE 5 jul - 15:10

Verstappen teleurgesteld na annulering: "Maar uiteindelijk de juiste beslissing"

Verstappen teleurgesteld na annulering: "Maar uiteindelijk de juiste beslissing"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Even na middernacht Nederlandse tijd kwamen de verlossende woorden: 'De Grand Prix van Australië geannuleerd wegens het coronavirus'. De teleurstelling was en is nog steeds bijna voelbaar. Maar iedereen is het uiteindelijk over eens dat dit het enige juiste besluit is geweest.

Ook Max Verstappen is teleurgesteld nadat het seizoen vandaag niet van start kon gaan. Naast de teleurstelling is er ook net zoveel begrip voor het genomen besluit. Op Twitter reageert de Red Bull-coureur. "We keken allemaal uit naar de start van het seizoen 2020. En natuurlijk ben ik teleurgesteld, maar we begrijpen allemaal dat dit het enige juiste besluit was. Ik vind het jammer voor alle fans en iedereen die hierbij betrokken is. Stay safe", aldus Verstappen.

Alle andere coureurs reageren op zelfde manier als Max Verstappen. Er heerst teleurstelling, maar net als bij de Nederlander ook begrip. Max Verstappen vertrekt vandaag weer huiswaarts richting Monaco. Wanneer het seizoen begint is niet te zeggen. Er is een geruchtenstroom opgang gekomen, waarin gesproken wordt over een seizoensopener in Baku, Azerbeidzjan. In de komende dagen zal er meer duidelijk worden over wat de Formule 1 voor actie onderneemt.

De Formule E heeft inmiddels een drastische maatregel doorgevoerd. Het Formule E-seizoen wordt namelijk voor twee maanden stilgelegd en daar wordt onder voorbehoud pas weer in juni geracet. Omdat FE ook een raceklasse is die onder de FIA valt, is het niet ondenkbaar dat ook de Formule 1 dit voorbeeld volgt.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.