VT1 4 dec - 14:30
VT2 4 dec - 18:30
VT3 5 dec - 15:00
QUALI 5 dec - 18:00
RACE 6 dec - 18:10

Verstappen start vanaf P3: "er is morgen nog van alles mogelijk"

Verstappen start vanaf P3: "er is morgen nog van alles mogelijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen leek even op weg om het de Mercedes-rijders erg moeilijk te maken. Dat lukte tot op zekere hoogte, maar uiteindelijk moest de Nederlander opnieuw zijn meerderen erkennen in het rijderskoppel van Mercedes AMG F1. Een derde startpositie, meer zat er ook vandaag niet in.

Naast Verstappen staat Ferrari-coureur Charles Leclerc. Net als de Mercedes-coureurs staat ook de Monegask op de mediums, omdat zij hun snelste tijd in Q2 op de geel gemarkeerde banden reden. Verstappen is daarmee een vreemde eend in de bijt, omdat hij als enige van uit de top vier op de soft banden staat.

"Het is met het nieuwe asfalt lastig om de banden goed te laten werken", laat de Nederlander vlak na de kwalificatie weten. "Soms gaat dat goed, soms weer niet. Mijn ronde in Q3 was op zich best goed, maar het is gewoon erg lastig om de voor- en achterbanden te laten samenwerken. We zitten niet ver achter de Mercedessen, dus er is morgen nog van alles mogelijk. Hopelijk kunnen we in de buurt blijven."

Als Verstappen gevraagd wordt naar de mogelijkheid om in bocht 1 in te halen, reageert hij: "De eerste bocht is niet de beste plek om je auto erlangs te gooien. De start wordt belangrijk, maar we hebben daarna weinig informatie over hoe de banden het gaan uithouden. Dat voelen we gedurende de race aan, en dan zien we wat er gaat gebeuren."

Tijdens de tweede vrije training op vrijdag kwam Verstappen in botsing met Racing Point-coureur Lance Stroll. Terwijl de Red Bull-coureur de Canadees aan de binnenkant van bocht 1 probeerde in te halen, gooide deze de deur dicht. Beiden werden op het matje geroepen bij de stewards, maar werden zonder straf heen gestuurd. Of Verstappen zondagmiddag de aanval opent in bocht 1? Dat valt nog te bezien.
0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Peiling
Albon erin of eruit: Wie zit er in 2021 naast Verstappen in een RB16b of RB17?
Volgende F1 Grand Prix
Sakhir
vrijdag 04 december 2020
14:30 - 16:00Eerste vrije training
18:30 - 20:00Tweede vrije training
zaterdag 05 december 2020
15:00 - 16:00Derde vrije training
18:00 - 19:00Kwalificatie
zondag 06 december 2020
18:10 - 20:10Race
Meer GP Sakhir
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste F1-nieuws en Max Verstappen nieuws. Bezoek onze website regelmatig en blijf op de hoogte over Max Verstappen en de Formule 1.

Dat Max Verstappen in 2020 geen wereldkampioen wordt is inmiddels wel duidelijk. Maar de Nederlander is de enige die het de Mercedes-coureurs moeilijk kan maken. Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.