VT114 aug - 11:00
VT214 aug - 15:00
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen snelste op vrijdag: "Het ging een stuk beter dan vorige week"

Verstappen snelste op vrijdag: "Het ging een stuk beter dan vorige week"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen deed vrijdagmiddag goede zaken tijdens de tweede vrije training op de Red Bull Ring. De Nederlander werd als snelste man geregistreerd door de tijdwaarneming. Het zag er in tegenstelling tot vorige week een stuk beter en stabieler uit.

De snelste ronde van Max Verstappen had nog steeds gekund, ware het niet dat hij in bocht 10 een fractie verloor. Hij gaf een 'ruk' aan het stuur om te voorkomen dat zijn snelle ronde voor de derde keer zou worden afgenomen. In de twee pogingen die aan de laatste poging vooraf gingen overschreed hij de tracklimits en zo werd tot tweemaal toe zijn snelle ronde afgenomen.

Uiteindelijk wist de Red Bull-coureur er een ronde van 1,03.660 van te maken. En daarmee was hij zelfs sneller dan bij de eerdere pogingen. Verstappen bleef Valtteri Bottas nipt voor, maar had ruim twee-tiende voorsprong op Sergio Pérez, die de derde tijd liet noteren.

Tegenover Sky Sports verklaarde Verstappen dat hij tevreden was over het verloop van de vrijdagtrainingen. "Het ging een stuk beter dan vorige week. We hebben nu ook meer data beschikbaar. Daardoor konden we de auto beter afstellen. Alles werkt nu gewoon een stuk beter", aldus Verstappen.

Verstappen wil nog niet nadenken over een eventuele derde [uit zijn F1-carrière] pole position. Voor zaterdag werkt het weer niet mee. Er is heel veel regen voorspeld en dat betekent dat de kwalificatie op zaterdag mogelijk komt te vervallen. "Als we morgen niet gaan kwalificeren, dan denk ik dat we zondag voor de race de kwalificatie gaan rijden."

Hoe dan ook, Max Verstappen heeft een zeer positieve vrijdag achter de rug. De Nederlander aast op revanche na zijn uitvalbeurt van vorige week. Zaterdag om 12:00 uur moet de derde vrije training beginnen, maar vanwege het weer komt die mogelijk te vervallen. We gaan het zaterdag allemaal meemaken. Wordt vervolgd.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Groot-Brittannië (2)
vrijdag 07 augustus 2020
12:00 - 13:30Eerste vrije training
16:00 - 17:30Tweede vrije training
zaterdag 08 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 09 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Groot-Brittannië (2)
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.