VT1uitslag
VT2uitslag
VT315 aug - 12:00
QUALI15 aug - 15:00
RACE16 aug - 15:10

Verstappen snelste in VT2 Oostenrijk, slechte middag voor Hamilton

Verstappen snelste in VT2 Oostenrijk, slechte middag voor Hamilton
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Verstappen werkte een prima training af gedurende de vrijdagmiddag. De Limburger reed de snelste tijd en eindigde daarmee voor onder andere Bottas, Pérez en Sainz. Lewis Hamilton wist niet verder te komen dan een zesde tijd.

De tweede vrije training werd met vijf minuten uitgesteld vanwege de Formule 3 kwalificatie die was uitgelopen. Lando Norris had voor aanvang van de tweede training een minder fraaie mededeling gekregen. De Brit haalde Pierre Gasly in tijdens een gele vlag-situatie gedurende de eerste vrije training en krijgt daarvoor een drie plaatsen gridstraf voor aanstaande zondag.

Aangezien er voor morgen (zaterdag) zeer slecht weer wordt voorspeld, kan het zo zijn dat de kwalificatie niet zal worden verreden. Hetzelfde geldt dan ook voor de derde vrije training die daarvoor plaatsvind. Mocht de kwalificatie niet op de zondagochtend worden ingehaald, dan wordt de uitslag van deze training leidend voor de startopstelling.

De coureurs begonnen eerste instantie de vrijdagmiddag gewoon op de medium-band. Dat wil zeggen dat de focus eerste instantie op de race ligt. Lance Stroll reed direct de snelste tijd voor zijn teamgenoot Pérez en Albon. De training werd echter een paar minuten later stilgelegd na een zware crash van Daniel Ricciardo in bocht 9. De Australiër verloor de achterkant en klapte vol tegen de bandenstapels. De Renault-coureur lijkt er niet helemaal goed vanaf te zijn gekomen, aangezien hij mank naar de doktersauto liep. Een kleine tien minuten later kon de rest weer op pad.

Verstappen kon na een rondje meteen weer naar binnen, aangezien hij opnieuw te maken kreeg met motorproblemen. De Limburger hoefde gelukkig niet lang binnen te blijven want na een paar minuten was hij weer aan het pushen. Albon kende een hachelijk moment door middel van een spin, maar gelukkig voor hem kon hij snel weer op weg.

Zoals verwacht gingen de coureurs na 40 minuten dan toch een kwalificatie-run doen. Pérez klokte een 1:03.877 en was daarmee net vijf tienden sneller dan Bottas. Hamilton was tijdens zijn eerste run niet sneller dan Verstappen die op dat moment nog een tijd had staan op de hardere compound. Toen Verstappen overstapte naar de softs, reed hij een 1:03.991. Daarmee ging hij naar de tweede plaats op de tijdenlijst, maar de FIA pakte direct zijn tijd af, aangezien de Nederlander te ver buiten de baan kwam.

Bottas reed vervolgens opnieuw een kwalificatie-run en ging daarmee naar P1. De 1:03.703 was niet veel beter dan de tijd van Pérez. De Mexicaan gaf 0.174 toe op de Fin. Verstappen liet zien dat het nog sneller kon. Hij knalde er een 1:03.660 uit wat hem dus de eerste plaats opleverde. Daarna ging Verstappen weer terug naar de medium-band ter voorbereiding op de race.

Ferrari zat er wederom niet bij tijdens de middagtraining. Leclerc wist op de zachtste bandensoort niet verder te komen dan P9. Vettel had met nog minder dan een half uur te gaan nog geen kwalificatie-run afgewerkt. De Duitser die het grootste gedeelte van de training op P16 stond, zag waarschijnlijk al aan de performance van Leclerc dat er weinig te halen viel.

Door: Julian Verheul0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Volgende F1 Grand Prix
Spanje
vrijdag 14 augustus 2020
11:00 - 12:30Eerste vrije training
15:00 - 16:30Tweede vrije training
zaterdag 15 augustus 2020
12:00 - 13:00Derde vrije training
15:00 - 16:00Kwalificatie
zondag 16 augustus 2020
15:10 - 17:10Race
Meer GP Spanje
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.