Verstappen rijdt een saaie, maar ijzersterke race in Rusland

We weten inmiddels niet beter, Max Verstappen kan verschrikkelijk goed starten. En dat was in 2016 wel eens anders.... Zelfs met een minder goede startpositie wist de Red Bull-rijder uit Nederland een uitstekende start te forceren. Hierdoor kon Max Verstappen voor het einde van de eerste ronde tijdens de GP van Rusland zijn zevende startplek goed te maken en na de eerste ronde als vijfde door te komen.

Verstappen rijdt een saaie, maar ijzersterke race in Rusland
Foto: Max Verstappen (Red Bull)) - GP van Rusland zondag de race - Bron: Red Bull Racing

Max Verstappen kon alleen maar zijn uiterste best doen om de 'schade' richting Ferrari en Mercedes te beperken. De Nederlander kende ook problemen met zijn remmen en moest erg voorzichtig aan doen. Maar hij wist zijn positie te te behouden, zelfs na zijn eerste en enige pitstop. Verstappen had een redelijke voorsprong ten opzichte van zijn eerste belager, Felipe Massa, en probeerde uiteraard zijn vijfde plek te behouden.

De teamgenoot Daniel Ricciardo moet enorm balen, hij viel uit in de beginfase van de race in Rusland met remproblemen.

Later meer..Formule 1 podcast

GP van Japan - Het weekend van Verstappen in Hondaland: was het een drama, een ramp, een afgang of een verschrikking? Plus, Verstappen en Red Bull: is er nog wel een toekomst samen? Detail: Max Verstappen na zomerstop 31 punten, Alexander Albon 48 punten.
Klik en beluister

Volgende F1 Grand Prix
Mexico
vrijdag 25 oktober 2019
17:00 - 18:30Eerste vrije training
21:00 - 22:30Tweede vrije training
zaterdag 26 oktober 2019
17:00 - 18:00Derde vrije training
20:00 - 21:00Kwalificatie
zondag 27 oktober 2019
20:10 - 22:10Race