Verstappen relativeert succes Hamilton: "juiste moment juiste plaats"

Max Verstappen relativeert het succes van Lewis Hamilton. De Britse Mercedes-coureur heeft al vijf wereldtitels op zak en lijkt nu op weg te zijn naar zijn zesde wereldtitel.

Verstappen relativeert succes Hamilton: "juiste moment juiste plaats"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton is op weg om zijn prijzenkast uit te breiden met een zesde wereldtitel. Daarmee schaart de Brit zich onder de groten der aarde uit de autsport. Met zes wereldtitels heeft hij alleen nog recordhouder Michael Schumacher, die zeven wereldtitels won, boven zich staan.

Max Verstappen, die het de laatste tijd ontzettend goed doet en meer punten scoorde dan welke coureur dan ook, relativeert het succes van Lewis Hamilton en zegt dat hij op het juiste moment op de juiste plaats was.

Volgens Max Verstappen zijn er wel meer coureurs in de paddock die vijf titels hadden kunnen winnen als ze bij het juiste team hadden gezeten. Tegenover Daily Mail zegt Verstappen: "Ik heb veel respect voor de prestaties van Lewis, maar je hebt ook geluk nodig met het team en je moet je teamgenoot verslaan."

"Fernando Alonso zou acht tot negen titels hebben gewonnen als hij bij het juiste team had gezeten", verzekert de Nederlander. "Hij is een briljante coureur, en er zijn vandaag de dag nog wel drie of vier coureurs in de Formule 1 die dat kunnen." Of hij zichzelf dan meerekent laat Verstappen even in het midden.

Verstappen heeft maar een hoofddoel met Red Bull in de Formule 1: Ik wil verschillende titels winnen met Red Bull en ik geloof dat we het kunnen doen, het team is als een familie voor mij, de nieuwe regels 2021 zijn voor iedereen. Wat de toekomst zal brengen? Ik kan daar nu geen antwoord op geven", aldus Verstappen.

Formule 1 kalender 2020: Download nu alvast de F1-kalender van 2020 in je mobiel, tablet en/of online-agenda. Helemaal GRATIS!


Formule 1 podcast

GP Abu Dhabi 2019 - Nabeschouwing: Hamilton en Verstappen sluiten jaar in stijl af.
Klik en beluister

0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
Welkom bij MotorsportZ. Wij brengen je dagelijks het laatste Formule 1- en Max Verstappen nieuws. Daarnaast houden we je ook op de hoogte over:

Copyright© 2016-2020 - Niets van deze website mag zonder nadrukkelijke schriftelijke toestemming kopieerd worden of elders dan op het domein motorsportz.nl gebruikt worden.