Verstappen reageert op Hamilton: "Ik race hard, maar eerlijk"

Verstappen reageert op Hamilton: "Ik race hard, maar eerlijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen laat zich niet van zijn stuk brengen, nadat Lewis Hamilton en Sebastian Vettel zich hebben uitgelaten over de Nederlander. "Ik zit in hun hoofd en dat is een goede zaak", aldus Verstappen.

In de eerste ronde van de Mexicaanse Grand Prix, vorige week zondag, kwamen Lewis Hamilton en Max Verstappen met elkaar in aanraking. Een en ander leidde tot discussies over de Nederlander, die in de ogen van de aanstaande zesvoudig wereldkampioen fout zat in dat incident.

Na de race verklaarde Hamilton: "Het is zeer waarschijnlijk dat je met Max [Verstappen] in aanraking komt, als je hem niet genoeg ruimte geeft en dat is meestal het geval." Sebastian Vettel ondersteunde de Brit is deze uitspraak. "Dat is zeker waar", aldus Vettel.

Max Verstappen laat zich niet beïnvloeden door de uitspraken van Hamilton en Vettel. Hij verklaarde donderdag, tijdens de persconferentie in de Verenigde Staten: "Vanuit mijn perspectief, laat het alleen maar zien dat ik in hun hoofd zit. En ik denk dat dat een goede zaak is."

Toch was Verstappen min of meer geraakt door de opmerkingen van Hamilton. "[Wat Lewis zei] was een beetje vreemd, omdat ik van mening ben dat ik altijd hard race, maar wel eerlijk ben, dus ik ben het niet met hem eens", aldus Verstappen.

"Het is natuurlijk makkelijk om iemand op de hak te nemen, maar het is volgens mij niet nodig om iemand tijdens de persconferentie op de hak te nemen", vervolgt Verstappen. "Het zou ook een beetje respectloos zijn, ik knok liever op de baan, en daar houd ik van. En ja, ik race hard en op het randje, maar wel eerlijk. Wat willen ze dan? Dat ik thuis blijf?".

Door: Ries Boogert0 reacties
Om te reageren heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.