VT1 9 okt - 11:00
VT2 9 okt - 15:00
VT310 okt - 12:00
QUALI10 okt - 15:00
RACE11 okt - 15:10

Racesnelheid Verstappen is beter: "podium is nog mogelijk"

Racesnelheid Verstappen is beter: "podium is nog mogelijk"
© Getty Images/Red Bull Contentpool

De balans was er niet en er was geen grip, het ging zaterdag helemaal niet op Monza. Max Verstappen start vandaag van de vijfde startpositie. Ondanks dat er op Monza helemaal niet makkelijk kan worden ingehaald, blijft de Nederlandse Red Bull-coureur toch optimistisch over het bereiken van het podium.

"Het hele weekend hebben we problemen gehad, niet alleen in de kwalificatie", steekt Max Verstappen van wal. "We hebben van alles geprobeerd. We hebben alle mogelijk standen van de voor- en achtervleugels geprobeerd, maar de rondetijden bleven hetzelfde. We krijgen de auto niet aan het werk zoals zou moeten, wanneer deze is afgesteld op weinig downforce."

Verstappen wil de schuld absoluut niet afschuiven op Honda, want het ligt niet alleen aan het vermogen. "Het zou makkelijk zijn om te zeggen dat we niet voldoende vermogen hebben, maar dat mag geen excuus zijn, want er zijn andere dingen die we eerst moeten finetunen op een baan als deze. We komen ook te kort in de bochten", zei de Nederlander.

Vanaf de derde startpositie, waar Carlos Sainz zaterdag zo knap bezit van nam, tot aan de dertiende startplek zit het allemaal binnen een halve tel bij elkaar. Verstappen verwacht dat het niet onmogelijk is om alsnog voor de derde podiumplek te kunnen vechten. Na de trainingen op vrijdag had de Red Bull-coureur al aangegeven dat hij onmogelijk voor de zege kon gaan op Monza.

"Het zit allemaal erg dicht bij elkaar. Omdat we normaliter een wat sterker racetempo hebben, denk ik dat we nog steeds een kans hebben om voor het podium te vechten. Over Mercedes wil ik niet eens praten - zie zijn van een heel ander niveau", sluit Verstappen af.

Er is een heel kleine kans dat er vandaag in de middag een regenbuitje langskomt in Monza. De start van de race voor de Italiaanse Grand Prix is om 15:10 uur Nederlandse tijd.

Vacature - MotorsportZ is op zoek naar F1-schrijftijgers (m/v) die autosport in hun aderen hebben vloeien en alles willen weten. Wat we onder andere nodig hebben zijn mensen van tenminste 16 jaar oud die in goed Nederlands een mooi en boeiend stukje kunnen schrijven. Geïnteresseerd of ken jij zo iemand? Check hier de vacature.

Door: Ries Boogert0 reacties
Om mee te praten heb je een MSZ-account nodig. Heb je nog geen account? Meld je dan aan.
MotorsportZ brengt dagelijks het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws. Iedere dag kun je op deze website het laatste F1-nieuws over Max Verstappen lezen.

Wordt Max Verstappen in 2020 wereldkampioen of wordt het toch weer Lewis Hamilton, of misschien toch een ander? Volg hier het laatste Formule 1 en Max Verstappen nieuws.

Hoe kun je de Formule 1 live volgen? Check: Formule 1 op TV
In 2020 gaat Rinus VeeKay voor het team van Ed Carpenter Racing debuteren in de IndyCar Series. Er wordt veel van de jonge Hoofddorper verwacht.

Wil je op het nieuws van MotorsportZ reageren? Maak dan een MSZ-account aan.